Tengs Lengs
Kívül mindenen
könyvbemutató és koncert

2017.12.16.

BlueStone
& The Horn Section
2017.12.14.


oLivérSky 50
Lábszky Olivér
születésnapi koncertje
2017.12.16.


Chuck Berry emlékest
közreműködik:
Fekete Jenő
& Chuck Berry Rock'n'Rollers
vendég:
Závodi János
2017.12.17.


Mojo Workings
& Voodoo Papa
2017.12.21.


Ian Siegal Band

2017.12.31.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Hírek

Pribojszki Mátyás Band DVD felvétel
2006-09-07


Pribojszki Mátyás Band koncert lesz az A38 állóhajón, szeptember 21-én, csütörtökön este 21 órától, ami egyben egy élő DVD felvétel is.
Mindenkit nagy szeretettel várnak a zenészek, akik támogatnák a munkájukat.
A belépő 1000 Ft lesz, s ezzel kapcsolatosan lesz egy meglepetés azoknak akik elmennek!

”Régi tervem, hogy zenénket megörökítsem, nemcsak hanghordozó (CD) formában, hanem képileg is...”
P.M.

Turista


Új Mark Hummel lemez
2006-09-07


Mark Hummel: Ain’t Easy No More

Új lemezzel jelentkezik a West Coast harmonika virtuóz Mark Hummel. A megjelenés ideje: 2006. szeptember 19.

Számcímek:
Get On The Right Track / She’ s Got It / I Didn’ t Need Another Heartache / Big Easy (Aint’ t Easy No More) / Jump With You Baby / Harpoventilating / So Glad / You Got To Reap / Creeper Returns / Stop Now Baby / I’m To Blame / Blues Is Here To Stay / Bird Brain

Electro-Fi

Turista


Blues a Petőfi Rádióban
2006-09-05


1984. október 10-étől, vagyis immáron két évtizede hallható (kisebb-nagyobb megszakításokkal) a Magyar Rádióban Nemes Nagy Péter blues-sorozata.

A MR Petőfi-adóján 2006. szeptember 12-én 23:15-től a Blues című adásban a következő felvételek forognak:

1. Big Daddy Wilson & Doc Fozz: Walk A Mile In My Shoes
2. Big Daddy Wilson & Doc Fozz: This Little Light Of Mine
3. Big Daddy "O": St. Louis Blues
4. Heavy Blues Paradise: Crossroads
5. The Unseen Guest: Listen My Son
6. Blues Etilicos: Canceriano Sem Lar (Clínica Tobias Blues)
7. Bert Jansch: Poison
8. Bert Jansch: I’ve Got A Woman
9. Janiva Magness: Workin’ On Me Baby
10. Louisiana Red: September 11th Blues

Turista


Új Robert Cray lemez
2006-08-31


Robert Cray : Live From Across The Pond

2006.szeptember 12-én Robert Cray-nek új CD-je jelenik meg. A felvételek májusban készültek a londoni Royal Albert Hall-ban. A két CD-ből álló felvétel a zenész első élő albuma.

Számcímek:
Phone Booth / Poor Johnny / Our Last Time / Right Next Door (Because Of Me) / 12 Year Old Boy / I Guess I Showed Her / The Things You Do To Me / I Was Warned / Twenty / Bad Influence / The One In The Middle / Back Door Slam / Time Makes Two / I’ m Walkin

Nozzle / Vanguard

Turista


Új harmonikás lemez
2006-08-25


Egy új lemez van készülőben –Fishers- amely, ha minden jól megy novemberben fog megjelenni. Ezen hazai szájharmonikások fognak szerepelni: Pribojszki Mátyás, Ferenczi György, Szabó Tamás, Besenyei Csaba, Oláh Andor és Flór Gábor. A CD-n mindenki 2-2 számban, illetve egy közös darabban fog játszani, s minden egyes dolgot, produceri munka, borítótervezés, nyomda, maguk szeretnének csinálni. Tervezik, hogy  évente-kétévente összehozzák ezt a csapatot közös alkotásra.
 
Turista


Szabó Tamás: Obsession
2006-08-24


Már korábban beszámoltunk róla, hogy Szabó Tamásnak egy új, különleges CD- je jelent meg vagy 30 zenész közreműködésével. Azóta erről jó néhány írás jelent meg, s számos adásba hívták meg beszélgetésre.
A részletes lista a www.obsession.hu/visszhang  oldalon található meg.
Most nézzük, hogy hogyan értékeli az elért eredményeket:


„Lassan véget ér az Obsession lemez sajtóreferenciáinak begyűjtése, s mint ilyenkor szokás, én is összegzem a megjelentek alapján a produkció eredményességét.
Szerintem, ez év legérdekesebb hangzó anyagát jelentettem meg. Nem csak a felvételeket, zeneszámokat, hanem a csomagolást is illetően. Nagy vállalkozás volt, már csak azért is, mert minden fázisában csak magamra számíthattam, a felvételek elkészítésétől, a festők összehangolásán át, a sajtómegjelenésekig. Tudom, hogy nem vagyok egyedül, hiszen a klubzenekarok számos tagja megéli ezt a folyamatot, mikor megjelentet egy-egy CD-t. Ez a lemez, az összetettsége, a résztvevők száma miatt volt bonyolult, és számomra nagy kihívás. (El is fáradtam benne.) - Bár új mese nem született a történtek után, de ismét beigazolódott, hogy jól látom a dolgok folyását, s jogosak a kritikai észrevételek.
- Érthetetlenséget, közönyt, leginkább a sajtó és a kiadó részéről tapasztaltam. A már régóta ismert, és tapasztalt újságírókon kívül, szinte mindenhol hozzá nem értő tollforgatókkal találkoztam, akik egy-egy „aranyos” panorámaképet írtak, főleg, a lemez külsejére vonatkozóan, miközben a csomagolás alatt van a lényeg. Érthetetlen az is, hogy a hazánkban megjelenő zenei lapok egyike sem vette a fáradságot egy hosszabb interjú elkészítéséhez. Pedig, pont ezeken a fórumokon lehetett volna kibeszélni a problémákat.
Igen, ma már másként van, meg kell venni a hirdetést, az oldalakat, vagy minimum, egy Alföldi Robinak, egy Péli Barnabásnak, vagy „neagyisten” egy Győzikének kell lenni, ahhoz, hogy látható legyen a produkció a közönség számára. Ők, ha egy hasonló projektet hoznának létre, talán a zenei díjakon kívül, még egy állami kitüntetést is kapnának. Félreértés ne legyen: nem a személyekkel van gondom, igazából csak az ismertségről szólt az előbbi megjegyzésem! Én csupán egy herflis vagyok a háttérzenészek élvonalából, s bár naponta hallható az éteren át valamelyik gagyiban (tisztelet a kivételnek) csodás játékom, nem elég ahhoz, hogy látványos legyen a megjelenés.- Mikor kiadót kerestem és felmerült a jelenlegi kiadó neve, örültem, hiszen nagyon jó visszajelzéseket kaptam, bár erősen tartottam, miután láttam, hogy valójában az ő zenei arculatuk miről is szól. Ez egy fricska volt, hiszen egy többnyire Dj-k lemezeit megjelentető kiadó, valahol, pont magát köpi le egy ilyen lemez megjelentetésével, hiszen a mesében leírtak alapján működik. Ők nem azt értik egyediség alatt, amit mi, én. Számtalan vicces és számomra érthetetlen, mondhatnám azt, hogy amatőr akció volt részükről. Ami egy Tankcsapdánál, „egy Dj Bobonál” működik, az itt sajnos nem. Nem elég a körfax! Nem elég egy olyan sajtóreferens, akinek nincsenek ötletei, és az előadót kérdezi meg, hogy mi is ez az egész, bevallva, hogy Ő igazából semmit nem tud sem a személyemről, sem, a megjelenő Cd-ről és zenéről. Ez sajnos meg is látszik a média-visszhangon. Nem hiszem, hogy a Playboy vagy a CKM olvasóit különösebben érdekelné, (10 mondatban) hogy mi is ez a lemez, miért is született. Értem, hogy fiatalos a lendület, de vajon, miért nem tudtam folyamatosan tartani a kiadók vezetőivel a kapcsolatot. Az ismertségük, bejáratottságuk folytán, miért nem nyitottak meg kapukat? Ja, eszembe jutott! Nagyon elfoglaltak! Kérem, ez gáz! Szerintem ez nem csak az én lemezem, hanem az övék is! Ők is hozzáadták a nevüket. Értem én… Kis példányszám, nincs nyereség stb. Akkor miért vállalnak be egy ilyen kezdeményezést, ha nem tudnak mit hozzátenni? Mindenesetre köszönöm nekik, hiszen én elértem a célom, ebben Ők tették meg azt a gesztust, ami nélkül nem jöhetett volna létre.- Ma, minden „kudarcom” ellenére mégis azt állítom, hogy sikeres történet után vagyok. A zeneszámokat szeretik az emberek, szinte minden példány gazdára talált. A véletlenszerűen választott lemezborítók sokszor külön élményt, a vásárló személyiségére vonatkozó utalásokat hoztak. Akaratomon kívül életre kelt egy érdekes happening. Sokan olvasták a megjelent cikkeket, amiről kialakult egy vélemény. (ennek megítélését azonban nem tudom függetlenül leírni, ezért nem teszem.)
- Köszönöm mindenkinek a segítséget a zenészeknek, festőknek, kiadónak, riportereknek.
Tisztelettel: ÁSZT.
- Folytatás: Lesz! Talán ősszel megvalósul a lemez bemutatókoncertje, sajnos a zenészek elfoglaltsága és létszáma miatt ez elég nehézkesen megy.
- Pribojszki Mátyás és Oláh Andor kollegámmal közösen kiadásra kerül egy antológia jellegű CD, amely hazánk öt harmonikásától tartalmaz felvételeket.”


További infók:
http://szajharmonika.hu/szabotamas
http://www.obsession.hu

TuristaBlues a Petőfi Rádióban
2006-08-22


1984. október 10-étől, vagyis immáron két évtizede hallható (kisebb-nagyobb megszakításokkal) a Magyar Rádióban Nemes Nagy Péter blues-sorozata.

Az augusztus 29-i Blues műsor tartalma:
[sorszám/szerző/cím/előadó]

1. R. King: Take A Swing With Me (B.B. King)
2. C. Burnett: Moanin’ At Midnight (Howlin’ Wolf)
3. Hooker: Boogie Chillen (John Lee Hooker)
4. Morganfield: I Can’t Be Satisfied (Muddy Waters)
5. J. Spencer: Bitter Lemon (Jeremy Spencer)
6. E. James: It’s Hurts Me Too (Jeremy Spencer)
7. Born Under A Bad Sign (Ms. Zeno)
8. Raskolnikov: Lenin Street (Ripoff Raskolnikov)
9. Tengs-Lengs: Gyuri blues (Tengs-Lengs)
10. C. Jagger: DJ Blues (Chris Jagger s Mick Jagger)

Turista


Új Alligator korongok
2006-08-10


Guitar Shorty: We The People

Immár a második albuma az Alligator Records-nál. Nyers, szenvedélyes, fémes…

Számcímek:
We The People / What Good Is Life? / I Got Your Number / Runaway Train / Down That Road Again / Fine Cadillac / Can't Get Enough / A Hurt So Old / Who Needs It? / Blues In My Blood / Cost Of Livin' / Sonic Boom

Cephas & Wiggins: Shoulder To Shoulder

A nemzetközileg is elismert duó új albumán hét számban vendégszerepel Ann Rabson zongorán (The Saffire).
Új dalok és Blind Boy Fuller, Sleepy John Estes, Skip James klasszikusok.

Számcímek:
Ain’t Seen My Baby / I Did Do Right / Catfish Blues / Susie Q / All I've Got Is Them Blues / Dirt Road / Dirt Road / Three Ball Blues / Brother, Can You Spare A Dime? / I Won't Be Down / Seattle Rainy Day Blues / The Blues Three Ways

TuristaJeremy Spencer új lemezzel jelentkezett
2006-08-10


Jeremy Spencer: Precious Little

Jeremy Spencer a Fleetwood Mac egykori tagja ismét lemezzel jelentkezett, s 30 év után is sikerült azt a színvonalat hoznia, ami a korai dalait jellemezték.
Az albumról Mick Fleetwood is elismerően nyilatkozott: „Nagyszerű! Szenvedélyes, kedélyes, nyers, az egész megérint. Gratulálok ehhez a kiváló albumhoz.”

Számcímek:
Bitter Lemon / Psychic Waste / It Hurts Me Too / Please Don't Stop / Serene Serena / Dr. J / Bleeding Heart / Many Sparrows / Trouble And Woe / Maria De Santiago / Take And Give / Precious Little

Turista


Blues a Petőfi Rádióban
2006-08-04


1984. október 10-étől, vagyis immáron két évtizede hallható (kisebb-nagyobb megszakításokkal) a Magyar Rádióban Nemes Nagy Péter blues-sorozata.
A FIKSZ Rádióban 1994-től készít műsort.
Nemes Nagy Péternek 1990-től több újságban, folyóiratban, napilapban jelent meg írása a blues, a jazz vagy a rock műfajjal kapcsolatban.
1992-től a Rockinform munkatársa.
2003. márciusától a Dunakanyar Rádióban jazz műsort vezetett Jazzkanyar címmel 2006 április végéig.
Szerzőtársa volt az 1987-ben megjelent Képes Rock Enciklopédiának.
A blues nyomában című kötete 2000-ben látott napvilágot.


Blues a Petőfi Rádióban-2006. augusztus 15. 23:15 órától:
[sorszám/szerző/cím/előadó]

1. Johnson: Little Queen Of Spades (Eric Clapton)
2. Cray: Twenty (The Robert Cray Band)
3. White: The Guitar Don’t Lie (Norman Beaker Band)
4. Beaker: Standing On Shaky Ground (Norman Beaker Band)
5. Byrd: Mardi Gras in New Orleans (Professor Longhair)
6. Shad: Junco Partner (Professor Longhair)
7. Shad: Junco Partner (Jambalaya)

Turista


Robert Johnson gitárját árulják
2006-07-28


Sokáig úgy tudtuk, hogy 29 dalon, plussz pár fényképen kívül mást nem hagyott maga után Robert Johnson. Most, viszont egy Gibson L1-t hirdetnek az interneten az ő gitárjaként. A weboldalon részletesen összehasonlítják a 6 millió USD-ért hirdetett gitár külső jellegzetességeit a Johnson-fotón láthatóval.


Turista


DVD a Ian Siegal Band-től
2006-07-26


Június végén Ian Siegal-nak DVD-je jelent meg (a) The North Sea Jazz Festival-on rögzített fellépéséről. 75 perc koncert, interjú, néhány részlet a próbákból, és egy fotógaléria található a DVD-n.

A DVD-t a Nugene Records adta ki.

Turista


Új lemez Szabó Tamástól
2006-07-25


Szabó Tamás: Obsession

Szabó Tamás zenészként, producerként kiadott egy CD-t, vagy 30 muzsikus közreműködésével. "Elképzelésem egy olyan session lemez elkészítése, aminek az alapelvűségét a mai élőzene jelenlegi állapota hozta létre." Mivel minden CD egyedi borítóval készült elég "húzós" az induló ára : 6000 Ft. De, pl. a leköszönt kulturális miniszter 70.000 Ft-t adott érte. "A megszállottság nem csak a zenészekre vonatkozik, hanem olyan háttéremberekre is, akiket felkértem a lemez különböző fázisainak elvégzésére. Fotós, technikus, disegner, festők, stb.."


Turista