Magyar Atom
2018.03.24.


Hobo
2018.03.30.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Joe Bonamassa
2018.06.14.


Ten Years After
2018.07.01.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Archívum

Gary Moore Emlékest az A38 Hajón
2018-03-18 | koncertajánló


Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten találkoznak tisztelői és rajongói, barátok és családtagok, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros emléke előtt az A38 Hajón.

Gary Moore, a 2011. február 6-án elhunyt gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Az összes ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitárosként tekinthettünk rá, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz. Hét éve minden tavasszal emlékestet tartanak tiszteletére, melyre Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek résztvevők, vendégek. Az idén április 4-én tartandó megemlékezésre ismét eljön Gary testvére, Cliff Moore, aki saját triójával lép színpadra. A tavaly megismert fiatal angol gitáros, Ben Poole is visszatér, csakúgy mint az emlékestek másik állandó fellépője, Harrisen Larner-Main. Új vendégként üdvözölhetjük Németországból Marcus Demlt, míg hazánkat a Run For Power - Gary Moore Emlékzenekar, valamint az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig képviseli. További remek hír, hogy a közel három órás nemzetközi megemlékezés kedvéért hazalátogat Tommy Katona, aki 2007 óta az Egyesült Államokban él és zenél.

Az este menetrendje:
19:00 - Kapunyitás
20:00 - Kezdés (a program várhatóan 23:00 óráig tart, egy 15 perces szünettel)

Belépő: elővételben március 31-ig 4500 Ft, áprilisban és a koncert napján 5500 Ft
Jegyek kaphatók személyesen az A38 Hajón, a Musicland lemezboltban, a HangszerPlaza hangszerboltban, valamint online a www.tixa.hu és a www.a38.hu weboldalon.

hoati


Új névvel koncertezik Pribojszki Mátyás zenekara
2018-03-14 | hír


Pribojszki Mátyás, az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint együttesével, a Pribojszki Mátyás Banddel már keresztül-kasul bejárta Európát, több mint harminc országban koncertezett, és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. A rendszeres külföldi turnék, korábbi tagcserék és sok esetben a nehezen kiejthető név miatt a zenekarvezető úgy döntött, hogy 2018 februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatja pályafutását. A Jumping Matt And His Combo név utal Pribojszki becenevére, valamint a banda egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé semmiképpen sem szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues muzsika, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel. Az elmúlt tizenöt évben öt nagylemez és egy DVD került piacra a Pribojszki Mátyás Band név alatt, de az aktuális anyag, amelyen a csapat jelenleg is dolgozik, már az új névvel (Jumping Matt And His Combo) fog megjelenni, előreláthatóan 2018 májusában.A zenekar tagjai:
Pribojszki ’Jumping Matt’ Mátyás - szájharmonika, ének
Szász Ferenc - gitár
Molnár Dániel - dob
Csizmadia László - basszusgitár

Eddig megjelent kiadványok:
Flavours (2004)
Live In Budapest At The A38 (2006) - DVD
How Many More? (2007)
Boogie On The Ship (2010)
Treat (2013)
My stories (2016)

Web: www.jumpingmatt.com, www.pribojszki.hu

hoati


Magyar induló az European Blues Challenge-en
2018-03-11 | hír


2018. március 15-17. között ismét megrendezik az European Blues Challenge-et. A Norvégiában tartandó rendezvényen hazánkat a Suba Attila & The SoulFool Band képviseli.

Az European Blues Uniont 2010-ben fesztivál- és koncertszervezők, klubok, blues magazinok, újságírók, fotósok, független lemezkiadók, rádióműsor-vezetők és zenészek egy csoportja hozta létre abból a célból, hogy a blues zene Európában reflektorfénybe kerüljön. Az elhatározás megvalósulása érdekében évről évre megrendezik az European Blues Challenge-et, mely eddig Németországban, Franciaországban, Litvániában, Belgiumban, Olaszországban és Dániában került megtartásra, míg idén a norvég Hell városa ad otthont neki. A versenyen huszonegy európai ország egy-egy zenekara indul, hazánkat a Gastroblues Fesztiválnak köszönhetően a hat éve létező Suba Attila & The SoulFool Band képviseli. Érdekesség: Szlovákia színeiben a felvidéki magyar muzsikusok alkotta, a sumperki tehetségkutatót, a Blues Aperitivet frissen megnyert Kiero Grande mutatkozik be. A három napos eseményen a koncertek mellett szakmai konferenciákat és vásárt is tartanak.Az European Blues Challenge idei fellépői:
március 16.: Suba Attila & The SoulFool Band (HU), Kathy Boyé & The DTG Gang (FR), The Ragtime Rumours (NL), Johnny Big Stone & The Blues Workers (ES), LaVendore Rogue (GB), Krakow Street Band (PL), The Heritage Blues Company (LU), Tammepold, Roots & Kadakas (ES), Greyhound´s Washboard Band (DE), Slim Butler (FI), Kiero Grande (SK)

március 17.: AXiS (RO), Amaury Faivre Duo (CH), Vitor Bacalhau (PL), Fried Okra Band (DK), Ed And The Gators (BE), Joakim Tinderholt And His Band (NO), Dobre Rano Blues Band (CZ), Julia and The Basement Tapes (SE), Don Leone (IT), Kutscher's Blues Band (AT)

hoati


Budapesten is fellép a Sonia és a Blues and Roll
2018-03-04 | koncertajánló


Sonia Zambrano, a szép emlékű Sonia és a Sápadtarcúak énekesnője, „Janis Joplin magyar hangja” hosszabb kihagyás után tavaly tért vissza a színpadra. Új együttese, a Sonia és a Blues and Roll túl van néhány vidéki fellépésen, a fővárosban március 16-án mutatkozik be.Több mint huszonöt éve annak, hogy a Sonia és a Sápadtarcúak zenekar megalakult. Az együttest az 1991-ben Peruból Magyarországra érkezett Sonia Zambrano hozta létre. A ’90-es években rendszeresen felléptek az ország blues klubjaiban, de bemutatkozási lehetőséget kaptak a John Mayall’s Bluesbreakers és Carlos Santana előzenekaraként is. Három lemezt rögzítettek, az első kettő bluesos hangvételű volt, a harmadik album anyagát a latin-rock világa ihlette. Sonia a zenekar feloszlását követően számos formációban (Janis Joplin Emlékzenekar, The Hoochie Coochie Gals, Sonia and the Soulbreakers) énekelt, tavaly ismerkedett meg a Blues and Roll tagjaival, akikkel Sonia és a Blues and Roll néven kezdett el koncertezni. A repertoár Sonia korábbi dalaiból és a Blues and Roll műsorából került összeállításra, így hallhatunk többek között Janis Joplin, Beth Hart, Shemekia Copeland, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Rolling Stones, Doors, Buddy Guy, Robert Cray és 4 Non Blonds szerzeményeket is. A zenekar tagjai: Sonia – ének, Pfeiffer Ágos – gitár, Pfeiffer Gábor – basszusgitár, Pataki László – dob, Áron Andrea – billentyűs hangszerek. Néhány vidéki fellépésen már túl vannak, a budapesti bemutatkozásra március 16-án a közelmúltban nyílt Kakas Kunsztban (1072 Budapest, Dohány utca 56.) kerül sor.

hoati