Chuck Berry Emlékest
2018.03.17.


Magyar Atom
2018.03.24.


Hobo
2018.03.30.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Archívum

Koncert egy blueszenészért
2014-05-31 | koncertajánló


A Vöri & The Rockets frontembere jelenleg is könnyű droggal kapcsolatos börtönbüntetését tölti. Június 4-én a budapesti Kobuci Kertben (III. Kerület, Fő tér 1., Zichy-kastély udvara) zenésztársai találkoznak, hogy segítsenek szabadságvesztését töltő társuknak. Az együttes tagjai, Bacsa Gyula, Hevesi Norbert, Adamecz József és Kovács Lajos a zenekar tavaly decemberben megjelent Változnék című albumát szeretnék népszerűsíteni, a lemez utáni bevételből pedig Vöri pénzbírságát fizetnék ki. A koncert 19.30-kor a Ripoff Raskolnikov Band fellépése előtt kezdődik, amelyen az osztrák blues zenész is részt vesz, csakúgy mint a Sonny And His Wild Cows vezetője, Sonny. A Vöri & The Rockets albuma megvásárolható lesz a helyszínen 2000 forintért, illetve megrendelhető az MG Records webshopjából.Ajánlások a lemezhez

Nemes Nagy Péter:
„Nagy Zoltán ’Vöri’ egy két évtizeddel korábbi duó (The Roots) beltagjaként került látókörömbe, majd ugyanúgy el is tűnt onnan. A most megjelenő zeneanyag bizonyítja, hogy kis hazánkban mennyi rejtett tehetség van. Olyanok, akik nem habkönnyű, bulváros vetélkedők, tehetségkutatók szárnyán akarnak ismertek lenni. Az igényes saját szerzemények rádióbarátok, méltó helyet foglalnak el a legjobb magyar nyelvű blues felvételek között. Mindezt kellemes énekhang és kiváló zenészi teljesítmények erősítik.”

Pribojszki Mátyás (Pribojszki Mátyás Band):
"Minőségi, lendületes blues, swing és boogie woogie. Ez a Vöri & The Rockets új lemeze. Ráadásul igazán különleges ízt adnak a sokak által várt, vidám és őszinte magyar nyelvű szövegek."

Szabó Attila (Csík zenekar):
„Ha csak egy dalt kellene választanom erről a lemezről, akkor igencsak nehéz dolgom lenne.  Melyiket ajánljam? Egy jó kis boogie woogie-t, a Levelet kaptam címűt? Vagy a legkiválóbb Sonny Terry - Brownie McGhee hagyományokat idéző It Hurts Me Too-t? Esetleg a finoman funkos Változnékot? Hál’ Istennek nem vagyunk egy dalra korlátozva, így jó szívvel ajánlhatom az egész albumot.”

Retkes Attila, a Gramofon - Klasszikus és Jazz főszerkesztője:
"Előadásuk bizonyítja, hogy a hagyományos blues és boogie woogie korántsem múzeumi tárgy, hanem a 2010-es években is lehet eleven, élő zenei szövet, amit érdemes új tartalommal megtölteni."

Dezsőffy Rajz Katalin szinkronrendező:
„Színvonalas zenei teljesítmény, kellemes stílus, finoman karcos hang, virtuóz gitár. A Vöri & The Rockets a generációm életérzéseit fogalmazza meg, ha őket hallgatom, szinkronba kerülök magammal.”

hoati


Magic Sam: Live At The Avant Garde
2014-05-18 | kritika


Samuel ’Magic Sam’ Maghett 1937-ben született a Mississippi állambeli Grenadában. Otthon készített hangszeren kezdett el gitározni, majd családjával 1950-ben Chicagóba költözött, ahol megkapta első igazi gitárját. Hét évvel később leszerződtette a Cobra Records, részükre az All Your Love és az Easy Baby című szerzeményeket rögzítette először. A ’60-as években a műfaj olyan nagyjaival készített lemezeket, mint Otis Rush és Buddy Guy, de rövid ideig együtt dolgozott Homesick James Williamsonnal is. Bemutatkozó albumát, a West Side Soult 1967-ben a Delmark Records adta ki, melyet ugyanennél a kiadónál egy év múlva a Black Magic követett. Az igazi áttörést az Ann Arbor Blues Fesztiválon való szereplése hozta el számára ’69-ben. Sikerének köszönhetően rengeteg helyre hívták az Egyesült Államokban és Európában is, így szinte sokkolta a bluesvilágot a halála december elsején. Az elmúlt évtizedekben sereg hanganyagot adtak ki tőle, a legutolsó ilyen a Live At The Avant Garde című koncertlemez. A tizenkét számos CD Magic Sam 1968. június 22-én Milwaukee városában található Avant Garde kávézóban adott koncertjét tartalmazza. A felvételeket egy középiskolás diák, Jim Charne rögzítette magnóval. A repertoár Maghett négy saját dala mellett többek között Freddy King, Willie Dixon, Muddy Waters, Otis Rush és B.B. King szerzeményeiből áll. Magic Sam, csakúgy, mint a hozzá hasonlóan a ’30-as években született gitárosok, Otis Rush, Albert King, Freddie King és Buddy Guy, sokat csiszoltak az általuk játszott stíluson, melyben a hosszú, siránkozó hangokat gyors futamokkal váltakoztatták, sziporkázó díszítésekkel és ismételgetett riffekkel operáltak - mindezek a tavaly megjelent albumon jól megfigyelhetők. A hanganyag minőségére nem lehet panaszunk, mi több, felül is múlja korábban szintén a Delmark Records által kiadott koncertlemezek minőségét.

Delmark Records, 2013

hoati


Átadták a Blues Music Awards díjait
2014-05-09 | hír


Tegnap átadták a 35. Blues Music Awards díjait. A memphis-i Cook Convention Centerben ünnepélyes gála keretein belül huszonöt kategóriában jutalmazzák a legjobbak teljesítményét. Az akusztikus előadó kategóriában jelölték Szűcs Gábort, vagyis Little G Weevilt, aki fellépőként is szerepelt az eseményen. A díjátadón végül a papírforma érvényesült, és Doug MacLeod lett a legjobb akusztikus előadó, ahogyan ő kapta a legjobb akusztikus albumért járó trófeát is. A magyar származású Ronnie Earl és John Németh egy-egy díjat vihetett haza.

A díjazottak:

Acoustic Album
Doug MacLeod: There’s A Time

Acoustic Artist
Doug MacLeod

Album Of The Year
Billy Boy Arnold, Charlie Musselwhite, Mark Hummel, Sugar Ray Norcia, James Harman: Remembering Little Walter

B.B. King Entertainer
Buddy Guy

Band
Tedeschi Trucks Band

Best New Artist Debut
Shawn Holt & The Teardrops: Daddy Told Me

Contemporary Blues Album
Trampled Under Foot: Badlands

Contemporary Blues Female Artist
Susan Tedeschi

Contemporary Blues Male Artist
Gary Clark Jr.

DVD
Royal Southern Brotherhood: Songs From The Road (Ruf Records)

Historical Album
Various Artists: The Sun Blues Box (Bear Family Records)

Instrumentalist - Bass
Danielle Schnebelen

Instrumentalist - Drums
Cedric Burnside

Instrumentalist - Guitar
Ronnie Earl

Instrumentalist - Harmonica
Charlie Musselwhite

Instrumentalist - Horn
Eddie Shaw

Koko Taylor Award
Diunna Greenleaf

Pinetop Perkins Piano Player
Victor Wainwright

Rock Blues Album
Tedeschi Trucks Band: Made Up Mind

Song
Lurrie Bell: Blues In My Soul (Lurrie Bell: Blues In My Soul)

Soul Blues Album
Bobby Rush: Down In Louisiana

Soul Blues Female Artist
Irma Thomas

Soul Blues Male Artist
John Németh

Traditional Blues Album
Billy Boy Arnold, Charlie Musselwhite, Mark Hummel, Sugar Ray Norcia, James Harman: Remembering Little Walter

Traditional Blues Male Artist
James Cotton

hoati


Ruben Hoeke Band: Loaded
2014-05-06 | kritika


Ruben Hoeke a holland blues, rock és pop zenei élet jól ismert alakja. Tinédzserként még futballistának készült, arról álmodott, hogy a nemzeti tizenegyben fog szerepelni, azonban álma rögvest szertefoszlott, amint meghallotta a Guns ’n’ Roses Sweet Child O’ Mine dalának gitár intróját - a labdát gitárra cserélte, majd elkezdett gitározni tanulni. Első együttesét 1992-ben Blues On The Road néven hozta létre, melyet több formáció követett. Saját neve alatt futó zenekarát, a Ruben Hoeke Bandet 2004-ben alapította meg. Az együttes aktuális hanganyaga, a korábbi lemezeikhez képest rockosabb Loaded tavaly tavasszal került piacra. Az albumon hallható valamennyi dal zenéjét a rádióműsor-vezetőként, zenei szakíróként is tevékenykedő Hoeke szerezte, míg a dalszövegeket a hazánkban a Dave McHugh Band vendégeként már megfordult Frank van Pardo jegyzi. A Love And Emotion az egyik kincse ennek a lemeznek, de a rádióbarát End Of The Line, és a több mint hét perces ballada, a Soul Of A Man is elvarázsolt. A masteringet Erwin Musperre bízták, aki olyan zenészekkel, zenekarokkal dolgozott együtt többek között, mint Mick Jagger, Elton John, a Bon Jovi, a Def Leppard és a Scorpions. Küllem, tartalom tekintetében egyaránt európai színvonalú anyaggal rukkolt elő a Ruben Hoeke Band, nem véletlen, hogy számos külföldi portál zeng ódákat róla.

Dimension Records, 2013

hoati


Jackie 66 - Orszáczky Miklós emlékkoncert
2014-05-03 | koncertajánló


Jackie 66 - Orszáczky Miklós emlékkoncert
Közreműködik: a Zappa - Syrius Emlékzenekar, Pataki László, Tátrai Tibor, Török Ádám és Tóth Vera
2014. május 08.
Budapest, A38 Hajó


Orszáczky Miklós, a legendás Syrius együttes egykori vezetője, minden idők egyik legnagyobb hazai zenésze, a zeneszerző, basszusgitáros géniusz emlékére összeáll a magyarországi zenei szcéna színe-java, hogy születésének 66. évfordulóján felidézzék emlékezetes szerzeményeit egy hatalmas koncert keretében. Jackie ezen a napon lenne 66 éves, a legutolsó fellépéseinek egyikét éppen az A38 Hajón adta, ezért kézenfekvő, hogy az egykori társak és jelenlegi tisztelők itt emlékezzenek meg a nagyszerű zenészről. A műsor két részből áll majd: az elsőben Frank Zappa számai csendülnek fel, azok a darabok, amelyeket Jackievel anno együtt játszottak a legnagyobb fúziós zenészek, míg a második részben Orszáczky ausztráliai tartózkodása alatt írt saját szerzeményei lesznek hallhatók, valamint néhány még Magyarországon jam sessionok alkalmával előadott feldolgozás dal.

Jegyár: 3500 Ft, elővételben 2900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen a helyszínen.