Chuck Berry Emlékest
2018.03.17.


Magyar Atom
2018.03.24.


Hobo
2018.03.30.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Koncertajánló

I. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál
2007-10-06


I. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál
2007. október 13., Budapest
Fonó Budai Zeneház

Nyitás: 17.00 - Lemezbörze
Koncertek: 19.30-tól

Koncertek:
Psychedelic Sunrise (I)
Rudy Kronfuss Band (NL)
Bornemissza Ádám (H)
Halper László Trio (H)
Jimi Hendrix Memorial (H)

Vendégek:
Benkő Zsolt, Petendi Tamás, Ferenczi György

Jimi Hendrix 37 éve halt meg. Hihetetlenül gazdag zenei örökséget hagyott ránk, rajongói rendszeresen előveszik lemezeit, koncertfelvételeit, úgy tűnik, sosem unják meg a Hendrix-életművet. Emellett Jimi Hendrix zenei öröksége évről-évre lemezek sokaságán érhető tetten.

CD, DVD ma már raklapszám beszerezhető, de a teljes Hendrix-érzés átéléséhez egy dolog már véglegesen hiányzik: koncerten meghallgatni. Érezni a hangerőt, a zene pillanatnyi varázsát, a szellem érintését...
Ezt hivatott felidézni a Jimi Hendrix Memorial Band lassan 15 éve, és ezt az érzést próbálják meg most több külföldi és magyar zenekar társaságában egy estére megosztani azokkal, akiknek hiányzik Hendrix-élményeik közül az élő koncertmuzsika.
Néhányan elhatározták, hogy felidézik Hendrix zenéjét egy este erejéig, és találkozóra hívnak minden Hendrix-kedvelőt 2007. október 13-án, szombaton Budapestre, a Fonó Budai Zeneházba.
A fellépő előadók között az autentikus és az újraértelmező felfogás is képviselteti magát, mivel fontosnak tartják, hogy ne csak emlékezzenek, hanem gondozzák is a ránk hagyott hatalmas örökséget.

Turista


Ian Siegal koncertek Magyarországon
2007-07-02


Ritka jó énekes, ritka jó gitáros, s egy karizmatikus egyéniség. Igen, Ian Siegal-ról van szó, aki ismét hazánkban koncertezik.
Ian Siegal 1971-ben született Angliában. Azt mondják, ha a hatvanas, hetvenes években zenél, akkor nevét most Eric Claptonnal és Joe Cockerrel együtt emlegetnék. Játékára Muddy Waters ill. Howlin’ Wolf volt a legnagyobb hatással.
Közösen turnézott Bill Wyman Rhythm Kings formációjával és koncertezett a Lee Sankey Group frontembereként is.
Lépjen fel szólóban vagy együttessel koncertjei három, négy órásak is lehetnek.

Időpontok:
Július 6. Paks, Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
Július 7. Sopron, Volt Fesztivál
Július 8. Győr, Kálvária Hotel udvar
Július 9. Szentendre, Új Művész Klub
Július10. Budapest, Gödör Klub

Turista


A 16. Dobro Fesztivál Trnava-nán
2007-06-18


Idén, június 28-a és 30-a között 16. alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai Trnava városába a Dobrofest.
A fesztiválon 11 ország zenészei lépnek fel, nemcsak blues, hanem jazz és bluegrass előadók, együttesek is láthatóak, hallhatóak lesznek.
Fellép többek között a Todd Livingston Band (USA), a Bonzo & The Resonators (SK) kiegészülve a szájharmonikás Bobos Prochazka-val, Christian Prechtl (A), a jazz énekes Peter Lippa együttesével és a híres szlovákiai dobro gitáros Peter Szabados-sal, míg a bluegrass vonalat a Fragment (SK/CZ), a BG Time (SK) és a Waterflow (NL/SK) képviseli.
De nem szabad megfeledkezni a hazánkból érkező blues zenészekről sem, hisz fellép még a Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers és a Tom White Harp User is.
A fesztivállal a szervezők a dobro megalkotójára John Dopyera-ra emlékeznek, aki a Trnava közeli Dolná Krupá-n született.

A fesztivál részletes programja:
www.dobrofest.sk

Pampalini


Blues az idei Mediawave-n
2007-04-25


Idén április 27-től május 5-ig kerül megrendezésre Győrben a Mediawave, amely immár tizenhét éve működik, s amely összművészeti rendezvény tudatosan vállalja fel azoknak a művészeknek a képviseletét, akiknek a fősodorban nem jut hely.
Most a blues-os programokat tekintem át.
Aki bluesra, jó bluesra vágyik az nem fog csalódni, hiszen a szervezők határozott lépéseket tettek afelé, hogy ez a műfaj is meghonosodjon ezen a fesztiválon.
Enrico Crivellaro & Raphael Wressing Hammond Trio nyitja a sort május 2-án, s máris ismerősöket köszönthetünk a személyükben, hiszen Ők már nem először játszanak a Rómer házban. „Nem egy megszokott felállású formációval találkozhatnak, akik megtekintik a Raphael Wressnig & Enrico Crivellaro Organ Trio-t (A,I).”- írtam korábban, s valóban, az európai rangú gitáros, s nem kevésbé tehetséges Hammond-os partnere már-már a blues határait feszegetik.
Május 3-án csütörtökön, a Széchenyi téren játszik a Pribojszki Quartet, -ez a koncert egyébként ingyenes- s mutatja be jazzes, bluesos műsorát. Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás, s nem utolsósorban egy remek frontember is. Szerzeményeik a dallamos jazz és a dinamikus groove keverékei, erős funky érzésekkel tarkítva, ízlésesen kiegészítve bluesos motívumokkal.
Május 4-én tartja a Pannonia Hendrix Memorial Blues Project a záró koncertjét, Ők egyébként már május 2-án és 3-án is együtt próbálnak. „A Pannónia régióból származó zenészek Blues Workshop-ja Jimi Hendrix szellemiségének újraértelmezését kísérli meg, európai rangó blues muzsikusok részvételével, tisztelegve a Hendrix évforduló kapcsán.”- olvasható a Fesztivál programmagazinjában. A fellépő zenészek névsora elég változatosra sikeredett:
Vezető / Leader: Enrico Crivellaro (ITA) – gitár / guitar, Raphael Wressnig (AUT) - Hammond orgona / organ
Tagok / Participants: Peter Radvanyi (SLK) - gitár / guitar, Little G. Weevil (HUN) – gitár, ének / guitar, voice, René Lacko (SLK) - gitár / guitar, Pribojszki Mátyás (HUN) & Oláh Andor (HUN) - szájharmonika / harp, Frenkie Látó (HUN) – hegedű / violin, Szappanos György (HUN)– basszusgitár / e.bass, Lukas Knöfler (AUT) – dob / drums
Még ugyanezen a napon este 10 órakor a Sharrie Williams Band (USA/HUN) lép a színpadra. Nehéz élete volt Sharrie Williams-nek míg eljutott idáig, hiszen évekig árván és otthontalanul tengődött. A zenei alapokat gospel kórusokból és a közvetlen környezetéből szívta magába. Ő azért tudja a blues-t ilyen zseniálisan előadni, mert a blues Ő maga. Remek hazai zenészek kísérik ezen az estén, elég ha csak Szűcs Gábort ill. Oláh Andor nevét említem meg.
De nem csak Győrre koncentrál a fesztivál, számtalan más helyszínen is lesznek rendezvények.
Május 1-jén, Komáromban szerepel a Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers. A tagok különböző bluest játszó bandákból kerültek ki és több országból jöttek össze (USA, Németország és Magyarország).
A zenei gyökerek a blues, a gospel és a country termékeny talajából táplálkoznak. A témát és a hangulatot a mesés '20-as évek adták.

TuristaRolling Blues Baja
2007-04-19


2007. április 28-án Baján Rolling Blues néven blues fesztivál kerül megrendezésre, a szervezők ’egy igazi nemzetközi blues fellegvárat’ szeretnének létrehozni ezzel a fesztivállal.
A koncertek 18 órakor kezdődnek, az első fellépő a Gál Csaba Boogie & Mississippi Grave Diggers nevű formáció, melynek tagjai Gál Csaba Boogie – gitár, ének, Oláh Andor – szájharmonika és Balázs Gergely – hegedű. Zenéjük improvizációkra épül és a húszas évek hangulatát idézi, a koncerten számos új, saját szerzemény bemutatására is sor kerül.
Őket követi Jeanne Carroll fellépése. A 75 éves fekete blues-énekesnő élete összefonódott a blues történetével. Olyan neves muzsikusokkal zenélt együtt, mint Ray Charles, Lester Young és Charles Mingus, énekelt Count Basie, Art Blakey és Duke Ellington big bandjében, de fellépett többek között Muddy Waters, Willie Dixon és Memphis Slim zenekaraival is. Jeanne jelenleg felváltva él Németországban és az Egyesült Államokban, Magyarországon 2005-ben járt először, és azóta is számos alkalommal fellépett a hazai zenészekből álló Turnaround zenekarral.
Az estét a The Hoochie Coochie Gals zárja, ahol a három karakteres hangú énekesnő Sonia Zambrano, Orosz Andrea és Tóth Anetta a chicago blues, a soul és a rock-blues világát ötvözi repertoárjában.

Pampalini


Budapest Blues Fesztivál 2007
2007-03-10


Idén, 2007. március 17-én ismételten megrendezésre kerül immár negyedik alkalommal a Budapest Blues Fesztivál. A szervezők a fellépők kiválasztásakor a műfaji sokszínűségre helyezték a hangsúlyt, a koncertek két színpadon zajlanak.
Az idei fesztivál leghíresebb előadója Otis Taylor, aki hosszú kihagyást követően 1995-ben tért vissza a blues zenéhez, az igazi áttörést a 2001-ben megjelent White African című lemeze hozta meg a részére. Szövegei szókimondók, társadalmi témákról, megtörtént eseményekről szólnak, zenéjének különlegessége, hogy dobos nélkül adják elő. 2007. február végén Definition Of A Circle címmel új lemezzel jelentkezett, melyen vendégzenészként közreműködött a blues-rock gitáros Gary Moore, a szájharmonikás Charlie Musselwhite, a jazz zongorista Hiromi Uehara és Ron Miles trombitán.
Harmadik alkalommal koncertezik hazánkban Terry Evans, aki első jelentős sikereit Bobby King-gel duóban érte el, majd Ry Cooder együttesében világhírűek lettek. 1993 óta szóló lemezeket jelentet meg, a blues és a soul a vérében van, amit a nagyszerű koncertjein bizonyít.
Az Elizabeth Lee’s Cozmic Mojo-t a texasi énekesnő Elizabeth Lee és három olasz zenész (Cozmic Mojo) alkotja, stílusuk nehezen behatárolható, zenéjük talán a delta blues rock és a texasi rock and roll keverékeként definiálható.
A fellépők közt idén is megtalálható egy német blues csapat, a Crazy Hambones, a zenekar tagjai a gitáros-énekes Peter Krause, a szájharmonikás Henry Heggen és a dobos Michael Maas már több blues formációban bizonyította tehetségét. A trió a negyvenes-ötvenes évek klasszikus memphisi és chicagói blues-át játssza.
Olaszországból, a Milánó közeli Arlunóból érkezik a Family Style, a zenekart Marco Limido (gitár) alapította öccsével, Franco-val (ének, szájharmonika), valamint unokatestvérük Davide Bianchi-val (basszusgitár), kiegészülve az elérhető legjobb olaszországi session dobosok egyikével, aki jelenleg Stefania ’Pretty Baby’ Avelani.
A fesztiválon magyarországi blues formációkkal is találkozhatunk, a nagyszínpad programját Tamás Katona Jr. nyitja. Ifj. Katona Tamás színpadi karrierje tizenéves korában kezdődött, az azóta eltelt időben számtalan híres magyar és külföldi blues muzsikussal zenélt. Játékát először a PMD Blues Band lemezein hallhattuk, első szólólemeze a tavalyi évben Let Your Fingers Bleed címmel jelent meg. Az ifjú zenész Stevie Ray Vaughan-t, Albert King-et és Jimi Hendrix-et tartja példaképének, ami játékában érződik. A koncerten Kepes Róbert (basszusgitár), Mezőfi ’Fifi’ István (dob) és Neumann Balázs (zongora) kíséri.
Gál ’Boogie’ Csaba a Someday Baby nevű formációjával lép fel, zenéjük a tradicionális blues és a groove-os sound-ok keveréke. ’Boogie’ társai a zenekarban Mazura János (tuba, jug), valamint Kárpáti Zoltán (dob, ütőshangszerek).
A fellép még a Rambling Blues nevű akusztikus blues formáció is. A zenekart 1994-ben Király Vajk (ének, gitár, kazzo) alapította, Tóth Anettával (ének) és Hrabovszky Tamással (szájharmonika). 1996 óta velük zenél Szabó Csaba (ütőshangszerek, mosódeszka), de sajnos közben Tóth Anetta elhagyta a zenekart. Eddig egy lemezük jelent meg 2000-ben Tissassippi címmel, repertoárjukban klasszikus country blues-ok és ragtime-ok találhatóak.
A koncertek mellett hangszerbemutató és lemezbörze is lesz. A fesztivál 15 órától kezdőd

Pampalini


Ripoff Raskolnikov koncertek
2007-02-27


Ripoff Raskolnikov 1995-ben adott ki utoljára „zenekaros” lemezt, a 2006-ban megjelent Everything Is Temporary előtt. Most egy rövid turné erejéig ismét zenekarral koncertezik.
Az idén ötvenkét éves Raskolnikov szerint Robert Johnsontól egészen Van Morrisonig tart azon zenészek névsora, akik hatással voltak muzsikájára.
Lassan 20 éve állandó visszatérője a magyarországi blues színpadoknak, először 1987 novemberében, magyar barátai meghívására látogatott el hozzánk.
A zongorán is gond nélkül elboldoguló gitáros igazi világutazó: hosszabb ideig élt Nagy-Britanniában, és idejének jókora részét tölti úton, így az öreg kontinens alapos bebarangolása mellett többször eljutott már az Egyesült Államokba is.
Everything Is Temporary című lemezzel párhuzamosan egy másik anyag is készült, melyen az egyik salzburgi színház felkérésére, Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés című művéhez komponált dalai hallhatóak.

Ajánlott lemezek:
20th Century Blues Band Live (Extraplatte, 1992) CD
Wear And Tear (Extraplatte, 1995) CD
Alone And Acoustic (Partisan Records, 2001) CD
Lucid Moments (POM Records, 2003) CD

Fellépések:
Március 7. Budapest, Chaplin Cafe - szólókoncert
Március 13. Budapest, Alcatraz - zenekarral
Március 14. Győr, Rómer Ház - zenekarral
Március 16. Szeged, Belvárosi Mozi – zenekarral

TuristaRaphael Wressnig & Enrico Crivellaro Organ Trio (A,I) koncertek
2007-02-08


Nem egy megszokott felállású formációval találkozhatnak 2007. február 17-én, akik ellátogatnak a győri Rómer Házba, s ha hozzávesszük, hogy az est folyamán a Raphael Wressnig - hammond B3 orgona, Enrico Crivellaro - gitár, Lukas Knöfler - dob trióhoz csatlakozik Pribojszki Mátyás - harmonika, akkor úgy gondolom vétek otthon maradni.
Nem teljesen ismeretlenek az úriemberek Magyarországon, hiszen nem először lépnek fel hazánkban.
Crivellaro a nemzetközi blues élet elismert képviselője, olasz származása ellenére az egyik legtöbbre tartott "amerikai" gitáros. Ösztöndíjasként került az USA-ba, ahol a blues gitár nagy mestereinél -Duke Robbillard, Ronnie Earl, Kenny Neal- tanult, s akik biztatására később Bostonba költözött. Itt találkozott Muddy Waters legendás gitárosával, Luther „Guitar Jr.” Johnsonnal, akivel több ízben is együtt szerepelt. Amerikai, valamint európai turnéik során a legnagyobb nevekkel léptek fel egy színpadon - B. B. King, Buddy Guy, John Mayall -, de eljutott Ausztráliába is a legendás Royal Crown Revue felkérésének eleget téve. Elvégezte a Californiai Los Angeles Egyetem dzsessz tanszakát, ahol példaképétől, Kenny Burrell-től tanulhatott. Az ő hatására érezhető a blues, a funky és a dzsessz ötvözete játékában.
Raphael Wressing 16 évesen autodidakta módon kezdte a zenélést, olyan előadók játékát hallgatva, mint Jimmy Smith és Jack McDuff. Mára már bejárta zenéjével szinte az egész kontinenst, s a tengerentúlon is számtalan helyen fellépett. Számos formáció tagja, nálunk 2006-ban járt, akkor Larry Garner oldalán a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztiválon játszott.
Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt években több mint 20 országban lépett fel zenekaraival. Mátyás zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat.
A nemzetközi csapatnak 2006. márciusában jelent meg a "Mosquito Bite" című albumuk, amelyen soulos, jazzes, bluesos kompozíciókat hallhatunk.

További koncert:
2007.02.14 - Szombathely, Lamantin Klub

Turista


Ripoff Raskolnikov koncertek
2006-12-11


2006. decemberében ismét Magyarországon koncertezik Ripoff Raskolnikov, aki közel 20 éve állandó szereplője a hazai blues színpadoknak, a legtöbbet hazánkban koncertező külföldi blues muzsikus. Ebben az évben Everything Is Temporary címmel lemezt adott ki, melyen magyar blues zenészek kísérik és a saját szerzeményei találhatóak rajta.

A zenekar tagjai:
Ripoff Raskolnikov: ének, gitár
Nagy Szabolcs: zongora
Kepes Róbert: basszusgitár
Gyenge Lajos: dob


A koncertek:
dec. 11. Budapest, Chaplin - solo
dec. 12. Budapest, Alcatraz - zenekarral
dec. 14. Jászberény - zenekarral
dec. 16. Visegrád, Don Vito - zenekarral

Pampalini


Petra Börnerova Band feat. Benkő Zsolt koncert
2006-11-28


A Petra Börnerova Band feat. Benkő Zsolt zenekar ad koncertet 2006. december 08-án a budapesti Fat’s Mo Music Club-ban. A zenekar 2005-ben a Nyírbátori Bluesfesztiválra alakult, és 3 nemzet zenészeiből áll. A bandát a cseh Petra Börnerova (ének), a szlovák Tomás Bobrovniczky (dob), valamint Benkő Zsolt (gitár), Bornemissza Ádám (basszusgitár) és Tánczos István (szaxofon, ének) alkotja.
2005-ben koncert CD-t jelentettek meg Live at Stará Pekárna címmel, műsorukban megtalálhatóak az ’50-es évek blues-ai, csakúgy, mint a modernebb blues dalok.
A koncerten vendég Horváth Misi szájharmonikán.

A zenekar másnap a Paks, Dunakömlődi Faluházban játszik az idei Gastroblues Fesztivál felvételeit tartalmazó 3 DVD-t és 2 CD-t bemutató koncertek alkalmából.

Pampalini


Tommy K. Jr. And Full Blast lemezbemutató koncert
2006-11-27


Mint ahogy régebben írtam, 2006. szeptemberében megjelent ifj. Katona Tamás bemutatkozó lemeze Let Your Fingers Bleed címmel.
A lemezbemutató koncertre 2006. december 08-án a budapesti A38-as hajón kerül sor.
Az előzenekar a Happy Bluesday.


PampaliniÖrömzenei vándorlás - Jamboree Gospel turné sorozat
2006-11-21


2006. decemberében ismét hazánkban turnézik a 6 tagú Breeze Gospel együttes. A zenei gyökerek a tradíciókból táplálkoznak, de különleges hangzásukkal új színt hoztak a tradicionális gospel világába.
De olvassuk inkább Oláh Andor, a Jamboree Produkciós Iroda Művészeti Igazgatójának a sorait:
 „A Jamboree egy öröm zenei sorozatot indított el, ami Európa számos országán keresztül haladva érkezik hozzánk.
A korunk nehézségekkel küszködő emberének kevés alkalma nyílik arra, hogy az igazi értékeket közvetítő előadásokkal találkozzon.
A sorozat a közönséget egy intimebb szférába invitálja, ahol a nyitott állapotú örömzene részeseivé válhat, egy pozitívan telített lélekzene ajándékait élvezve.
Ezen az estén rájöhetünk arra is, hogy mennyire kevés szükséges a boldogsághoz, az örömforrás egyik legősibb formája jelenik meg a színpadon, az ének. Ezeken keresztül juthatunk el a végtelenbe.
Az örömzenei vándorlás kivezet bennünket az árnyék hűvösségéből a bársonyosan meleg fényre.
A tradicionális gospel az idő haladtával különböző irányokba indult el és érdekes, színes világot épített ki magának a különböző zenei stílusoknak köszönhetően, de a gospel semmit nem vesztett az erejéből.
A sorozat első résztvevői a Breeze Gospel fekete kórus. Öt hölgy és egy zongorista, sajátos előadásmódjuknak köszönhetően máris komoly helyet foglalnak el a világzene palettáján.
Életformájuk a muzsika, nyitott szívvel és teljes átadással szereznek hitelt maguk és a gospel számára.
A Breeze a tradíciókból építi saját világát, ami egy reményteljes jövőt biztosít számukra.”

A zenekar tagjai:
Sandra Drakes – vokál
Saskia Lie Atjam – vokál
Cosmea Panka – vokál
Laura Richardson – vokál
Niza Udenhout – vokál
Elvis Ediagbonya – zongora

A koncertek:
2006. dec. 3: 18 óra Baja - Református templom / Deák Ferenc utca
2006. dec. 4: 19 óra Budapest - Belvárosi Színház / Károly krt. 1-3.
2006. dec. 5: 20 óra Pécs - Ifjúsági Központ Ifjúsági Ház
2006. dec. 6: 20 óra Zártkörű
2006. dec. 7: 19 óra Békéscsaba - Evangélikus kistemplom / Luther-Baross utca sarok
2006. dec. 8: 20 óra Zártkörű
2006. dec. 9: 19 óra Szentendre - Barlang / Duna korzó 11/a
2006. dec. 9: 22 óra Visegrád - Don Vito / Fő utca 83.

Pampalini


II. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál
2006-11-05


2006. november 11. 16:00
A38


11 év után, a múlt év ősszel megrendezett fesztivál óriási sikerének köszönhetően, idén ismét megrendezésre kerül, immáron a II. Budapesti Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál.

Talán kevesen tudják, hogy a harmonika története a kínai kultúrához kapcsolódik. Körülbelül négy és félezer évvel ezelőtt Haung-Tei császár uralkodása idején már próbálkoztak rezgő bambusznádat felhasználva, zenei hangot előállítani.
A szájharmonika kialakulásához igen sokan járultak hozzá. A XVIII. században egy ír feltaláló, Richard Pockridge próbálkozott először játékra alkalmas hangszert előállítani, stabil csiszolású üveg felhasználásával.
Az ír kísérleteit Benjamin Franklin folytatta, és Ő nevezte először harmonikának a hangszert. Tényleges feltalálóként azonban a thüringiai Christian Friderich Buschmannt tartják.
A szájharmonikázás Magyarországon a II. világháború előtt vált különösen népszerűvé. Madaras Árpád zenetanár Szájharmonika-iskola és album címmel közismert népdalokkal és cserkészindulókkal jelentetett meg tankönyvet 1941-ben.
A világháborút követő időszakban élték a fénykorukat a szájharmonika zenekarok. Az 1970-es években a hangszer zenei alkalmazása háttérbe szorult, csak a 80-as évek első felében kibontakozó "blueskocsma-mozgalom" adott újabb lökést a harmonikázásnak.
Ezen rendezvény célja, hogy alkalmat adjon a hangszer szerelmeseinek, hogy élőben meggyőződjenek a szájharmonika sokszínűségéről.
Az este első fellépője 18 órakor a Grapefruit Moon nevű formáció, Fórizs Balázs - herfli, Molnár Botond - ének, gitár, Szabó Gergő - nagybőgő közreműködésével.
Az est második fellépője az idén 35 (!) éves, többszörös "arany kóta" díjas, Európa szerte ismert Mihálygergei Szájharmonika Együttes.
19 órától a hazai szájharmonikások jeles képviselői: Ferenczi György, Pribojszki Mátyás, Szabó Tamás, Flór Gábor, Besenyei Csaba, Oláh Andor egy csapatot alkotva mutatják be a fesztivál napjára megjelenő közös CD-jüket: "FISHERS" címmel.
A rendezvény legnagyobb sztárja, az Új-Zélandi Brendan Power és zenekara. Az Ő nevét több száz hanghordozó borítóján olvashatjuk, mint vendégművész, így pl.: Sting, Desree, Van Morrison, de hallhatjuk több tucat Hollywood-i film zenéjében is.
Az est másik főszereplője a világ szinte legtöbb országában fellépő Egidio Juke Ingala Milánóból, Olaszországból. Az Ő szájharmonikázása a vidám West Coast Blues-on alapszik, rengeteg boogie-woogie-val fűszerezve.

Lesz még: fotókiállítás, filmvetítés, szájharmonika kiállítás és vásár, éjfél után Jam Session!

TuristaIsmét hazánkban az Imperial Crowns
2006-10-26


A Los Angeles-i Imperial Crowns már több alkalommal megfordult hazánkban, 2006. novemberében a 2006. évi őszi európai turnéjuk keretében 3 koncertet adnak Magyarországon.
Az Imperial Crowns zenészei a Tom Waits által fémjelzett Los Angeles-i blues szcéna jeles tagjai, energikus előadású koncerteket adnak, az énekesük Jimmie Wood egy személyben egyesíti Mick Jagger, James Brown és Iggy Pop színpadi rutinját. A tagok megfordultak több neves blues és soul előadó együtteseiben.
A 2003-as MEDIAWAVE fesztiválon a koncertjüket a Duna Televízió rögzítette és többször leadta. Legutolsó magyarországi koncertjüket az idei MEDIAWAVE fesztiválon adták.

A zenekar tagjai:
Jimmie Wood: ének, gitár, szájharmonika
JJ Holiday: gitár, vokál
Kevin Farrell: basszusgitár, vokál
Michael Barsimanto: dob, vokál

A koncertek:
2006. november 08.: Budapest - A38
2006. november 09.: Szeged - IH
2006. november 10.: Pécs - Cyrano Music Club

Pampalini


IX. V4 Blues Patika Jamboree
2006-10-17


2006. október 20-21.
Almássy Téri Szabadidőközpont


2006. október 20.

Aula - Full Of Mojo Blues Longue
17 órától: utcazenészek koncertjei - Ongjerth Dávid, Vladár Károly
Kis terem:
17 órától: dobro gitár, harmonika workshop - Peter Radvanyi (SLO), Pribojszki Mátyás
Koncert terem:
19:00 Breeze Gospel (USA-NL)
20:00 Honeyboy Edwards & Michael Frank (USA)
21:00 Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers és Mississippi Stepp Show (USA-D-H)
23:00 Lord Bishop Rocks (USA-GB)

2006. október 21.

Aula - Full Of Mojo Blues Longue
17 órától: utcazenészek koncertjei
Kis terem:
16 órától: dobro gitár, harmonika workshop
17 óra: Nemes Nagy Péter - blues történet és aktualitások
Koncert terem:
18 óra: Blues Jam Fashion - Mme Kuci divatshow élőzenére. Fellépnek: Sonia, Tóth Anetta, Orosz Andrea, zongorázik: Nemes Zoltán
18:30 óra: Fürge ujjak Boogie-woogie show - Nemes Zoltán, Nagy Szabolcs, Bacsa Gyula, Kovács Erik
20 óra: Visegrád 4 Harps (PL-SK-CZ-HU)
21 óra: Takáts Tamás Dirty Blues Band
23 óra: Ray Charles Emlékkoncert

A szünetekben játszik: a Fekete Réz Masír Band

A fesztivál ideje alatt Életképek tárlat: az elmúlt évtizedek blues-os fotói, plakátok, pólók. Lemezbörze.

NON-STOP BLUES JAM - 50 órás jam session!

TuristaSharrie Williams az A38-on
2006-10-01


Sharrie Williams & Wise Guys
A38 - 2006.10.05


Sharrie Williams a soul, a funk és a gospel koronázatlan királynője. Mély gyökerekből fakadó ősi energia lakozik benne. A zenei alapokat gospel kórusokból és a közvetlen környezetéből szívta magába. A blues mély átélésében közrejátszott nehéz életútja. Árván és otthontalanul tengődött évekig, de Isten segítségével túljutott a nehézségeken, és lélekben megerősödve lép a színpadra mérhetetlen szeretet árasztva.
Karaktere az első pillanattól kezdve elkapja a közönséget. Igazi gospeles, extatív hangulatot teremt. Egyedi stílusának kialakulását Tina Turner, Etta James, Koko Taylor és Billie Holiday hangzásvilága segítette és határozta meg. Számos világhírű előadóval játszott együtt, úgymint Dizzy Gillespie, Buddy Guy, Larry McCray, Koko Taylor, Bobby Blue Bland, Joanna Conner, Delbert McClinton, Debra Coleman, Shemekia Copeland, Charlie Musselwhite, Taj Mahal, Honey Boy Edward’s, Solomon Burke és Lazy Lester.
Három lemeze jelent meg eddig: Real Woman, Live at Wiseguys, Hard Drivin’ Woman. Zenekarával (a) The Wise Guys-szal szinte az egész világot meghódította. Amerika, Afrika, Európa: Németország, Franciaország, Svájc, Hollandia, Belgium, Svédország, Luxemburg, Spanyolország, Portugália, Olaszország színpadain felejthetetlen élményt nyújt!

Előzenekar a Memphis Gumbo.

TuristaII. Klikkblues Jamboree
2006-09-21


2006. október 6-7. megrendezésre kerül a II. Klikkblues Jamboree nemzetközi blues fesztivál. A koncertek helyszíne Nové Zámky (Érsekújvár) Millenium Sportcsarnok, majd éjfél után a Country Pub a belvárosban.

Fellépnek:

CHRB (SK)
Ví»azný Traktor (SK)
Jakub "Little Root" Kořinek (CZ)
Takács Tamás Dirty Blues Band (HU)
Siódma w Noci (PL)
Lefthand Freddy & The Aces (NL)
Sharrie Williams (USA)
Pribojszki Mátyás Band (HU)
TEN YEARS AFTER (UK)

Bővebb információt a www.klikkblues.sk oldalon olvashattok.

Turista


Ray Charles Emlékműsor
2006-09-21


2006. szeptember 22., 19.00 óra
Ifjúsági Ház, 7622 Pécs, Nagy Lajos király út 13.


A hazai jazz- és bluesélet kiválóságai emlékeznek meg a soul zene koronázatlan királyáról, Ray Charles-ról (1930-2004). A koncert szervezője Fekete Jenő énekes, blues-gitáros (Muddy Shoes, Palermo Boogie Gang) vezetésével létrejött egy olyan formáció, amely felidézi azt a fergeteges hangulatot, melyet élvezhetett már a teltházas emlékkoncert hallgatósága.
A műsor kiváló szórakozást biztosít annak, az igényes zenét kedvelő közönségnek, akik szeretik kedvenc dalaikat professzionális élő előadásban hallgatni. Ray Charles zenéje az Oscar-díjas életrajzi film segítségével eljutott azokhoz a fiatalokhoz is, akik egyébként nem ismerték ezt a zenei világot. Közülük is sokan felfigyeltek a művészre és megkedvelték dalait (Hit The Road Jack, Unchain My Heart, Georgia).

Fellépők:
Mezőfi „Fifi” István–dob, Hárs Viktor–basszus, Nagy Szabolcs-zongora, id. Lakatos „Szoszó” Sándor–zongora, Szabó Tamás–szájharmonika, Monori Gabriella–ének, Kutzora Edina–ének, Marshall László–szaxofon, klarinét, ifj. Lakatos Sándor–szaxofon, Csizmadia Dávid–trombita, Abbas Murad–pozan, Fekete Jenő–ének, gitár

Vendég: Rácz Kati

Turista


Ripoff Raskolnikov lemezbemutató koncert
2006-09-13


Ripoff Raskolnikov - Little G. Weevil
A38 - 2006.09.27

Ripoff nem igen szorul bemutatásra, idestova húsz éve visszatérő vendége a Magyarországi fesztiváloknak, kluboknak, gyakran láthatjuk, hallhatjuk TV és rádió programokban. Fél tucatnyi eddig megjelent lemezének is jó páran boldog tulajdonosai. A rajongói számára ünnep a mostani szeptember, hiszen több mint tíz éve jelentetett meg utoljára zenekaros lemezt. Külön öröm, hogy az Everything Is Temporary talán a legerősebb hazai együttest vonultatja fel a műfajban. Ripoff partnerei a lemezen és a koncerteken: Nagy Szabolcs-zongora, Kepes Róbert-basszusgitár és Gyenge Lajos-dob. A névsor magáért beszél, a lemezen hallhatjuk még két-két szám erejéig Mezőfi István "Fifi"-t dobolni és Glaser Pétert nagybőgőn.
A budapesti koncerten a Memphis-i kitérő után Londonban letelepedett Little G. Weevil alias Szűcs Gabesz is fellép szóló produkciójával.

További lemezbemutató  koncertek :
Szeptember.26. Szeged, IH
Szeptember.29. Veszprém, Expresszó
Szeptember.30. Zenta, Mojo Klub
 
TuristaMs. Zeno & Little G. Weevil Band
2006-07-26


Augusztus 9-én a Sziget Fesztiválon lép fel Ms.Zeno a Little G. Weevil Band-el.

Ms. Zeno, a Louisiana Mojo Queen előbb tudott énekelni, mint beszélni. Templomi kórusokban, majd diák csapatokkal énekelt. A híres blues énekes 6 CD-t rögzített az elmúlt 10 évben. Ha rászánod az időt, hogy meghallgasd robusztus hangját, egyből megérted, hogy-e fiatal hölgy miért vált legendává a blues műfajában. Ms. Zeno lehengerlő személyisége és előadásmódja milliónyi szívet és lelket ejtett már rabul. Bár technikailag alt énekes, énekhangja mégis a basszustól a szopránig terjed. Ehhez a hihetetlenül széles hangterjedelemhez könnyedén társítja az igazi, mély lélekkel teli érzéseket és melegséget. Előadásmódjával vagy akár csak egy mozdulatával képes teljesen lekötni a közönség figyelmét. Időről időre lehengerli a közönséget barátságos meséivel és színpadi műsorával. Adj a kezébe egy mikrofont és öt percen belül felforgatja a világot!

Little G. Weevil 1998-ban tűnt fel Magyarországon a Spo-Dee-O-Dee zenekar gitáros énekeseként. Később saját zenekara, a Pure Blues élén aratott sikereket. 2004. szeptemberében az Egyesült Államokba költözött, ott készítette első szóló felvételeit is. Első európai zenészként szerződést kapott a legendás Beale Streeten. Turnézott Alabama, Mississippi, Arkansas államokban is. Little G. júliusban Londonba költözött, hogy befejezze első szóló albuma munkálatait. Hamisítatlan North-Mississippi Blues egy kis Memphis Soul érzéssel fűszerezve.

Turista