Tengs Lengs
Kívül mindenen
könyvbemutató és koncert

2017.12.16.

oLivérSky 50
Lábszky Olivér
születésnapi koncertje
2017.12.16.


Chuck Berry emlékest
közreműködik:
Fekete Jenő
& Chuck Berry Rock'n'Rollers
vendég:
Závodi János
2017.12.17.


Mojo Workings
& Voodoo Papa
2017.12.21.


Ian Siegal Band

2017.12.31.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Hírek

Magyar blues zenészek sikere a Dobro Fest-en
2007-07-10


Mint ahogy beharangoztam, a múlt hónap végén, a szlovákiai Trnava városában 16-ik alkalommal rendezték meg a Dobro Fest-et, melyen magyar zenészek is felléptek, a Tom White és Barátai, valamint Oláh Andor szájharmónikás és Greg Bal hegedűs a Big Daddy Wilson & The Mississippi Grave Diggers-s tagjaként.
Tom White és Barátai 40 percet játszottak, három akusztikus - dobrós nótával nyitottak, majd néhány blues standard következett és végül az elmaradhatatlan rockabilly. A zenekart a közönség visszatapsolta, a feszes műsoridő ellenére a szervezők még egy ráadás számot is engedélyeztek. A sikeres koncert eredményeképpen a fiúk július közepén ismét Trnava városában koncerteznek, valamint körvonalazódik egy németországi turné terve is.
További hír a zenekarról, hogy a közelmúltban névcserén, valamint egy dobos cserén estek át. A fiúk a nehezen megjegyezhető Tom White Harp User helyett a Tom White és Barátai nevet választották, az új dobos pedig Reggel Ferenc (Dér Ferencet váltja), aki eddig az Albatross, a SoulBlaster és a BrassLess zenekarokban zenélt.
A fesztivál második napján fellépő Big Daddy Wilson & The Mississippi Grave Diggers szintén sikeres koncertet adott.

Pampalini


Megjelent Ana Popovic új lemeze
2007-07-05


A gitáros, énekes Ana Popovic Still Making History címmel új lemezzel jelentkezett, mely album 2007.06.19-én jelent meg és a Eclecto Groove Records adta ki.
A Belgrádban született, jelenleg Hollandiában élő Ana az első európai zenész, akit a W.C. Handy szavazáson a ’Legjobb új blues előadó’ díjra jelöltek.
Lemezének producere a Grammy nyertes John Porter.

Számcímek:
01. U Complete Me
02. Hold On
03. Between Our Words
04. Is This Everything There Is?
05. Hungry
06. Doubt Everyone But Me
07. You Don't Move Me
08. Still Making History
09. My Favorite Night
10. How'd You Learn To Shake It Like That?
11. Shadow After Dark
12. Calendars
13. Sexiest Man Alive

Bonus Track:
14. U Complete Me (Blues Version)

PampaliniDupla lemez Duke Robillard-tól
2007-06-28


A Stony Plain Records gondozásában 2007. június 26-án World Full of Blues címmel dupla CD lemez jelenik meg Duke Robillard-tól. A közel két óra hosszú anyagon blues, swing, funky, soul és gospel zene hallható, a saját dalok mellett feldolgozás számokat találunk Bob Dylan-től (Everything Is Broken), T-Bone Walker-től (Treat Me So Lowdown), a Booker T. and the MGs-től (Slim Jenkins Joint), Bo Diddley-től (Who Do You Love), Tom Waits-től (Low Side Of The Road), Eric Bibb-től (Too Much Stuff), Jimmy Reed-től (Bright Lights, Big City) és Memphis Slim-től (Steppin' Out).
A négyszeres W.C. Handy díjas gitáros előző Guitar Groove-A-Rama című lemezét Grammy-díjra jelölték.

Számcímek:
DISC 1:
1. Jump The Blues For You
2. Everything Is Broken
3. Treat Me So Low Down
4. Slam Hammer
5. You're Killin' Me Baby
6. Slim Jenkins Joint
7. Sweet Thing
8. You Won't Let Me Go
9. Six Inch Heels
10. World Of Blues
11. Look Out
12. Stoned

DISC 2:
1. Gonna Get You Told
2. Monkey Arms
3. Who Do You Love
4. Low Side Of The Road
5. Too Much Stuff
6. Blues Nightmare
7. Bounce For Billy
8. Bright Lights, Big City
9. Steppin' Out
10. Anything It Takes
11. Stretchin'

Pampalini


Workshop blues zenészeknek
2007-06-26


”ÚJ UTAK-NEW LINES” Nemzetközi Zenei Műhely
jazz – underground – blues – ethnorock - elektronika
I. Győri Fringe Fesztivál Ravazd, 2007. július 26 - 28. Bárka kikötő, Pula (Művészetek Völgye), 2007. július 29-31.


2007. májusában a Mediawave fesztivál keretén belül Blues zenei workshop került megrendezésre. Ezt a kísérletet folytatva ”ÚJ UTAK-NEW LINES” Nemzetközi Zenei Műhely keretében ismét workshopra várják a szervezők az ilyen típusú alkotás, tanulás felől érdeklődő bluest játszó zenészeket.
A Mediawave Alapítvány 17 éve szervez nyári művészeti táborokat a film, fotográfia és színház területén.
2006 nyarán zenei műhellyel bővült a tábor, amely a 2004-2007 Mediawave Fesztiválok Nemzetközi Zenei Workshopjainak tapasztalataira épült, ahol világ és európai hírű muzsikusok (William Parker, Hamid Drake, Rob Brown, Chris Potter, Montanaro) vezetésével izgalmas zenei produkciók jöttek létre a környező országok muzsikusainak részvételével.
A 2006 évi nyári műhelyt Grencsó István (magyar) és Gal Gjurin (szlovén) vezetésével működött, magyar és szlovén muzsikusok részvételével, amelyet azóta már több közös koncert követett az együttműködés eredményeként.
A nyári zenei műhely tanárai is ezekből az országokból kerülnek ki a Visegrádi Alap támogatásával.

Blues-Rock Műhely
Tanár: René Lacko (SLK) – gitár
www.renelacko.com 

További információk:
www.mediawave.hu 

Turista


Megszűnik a Blues műsor a Petőfi rádióban?
2007-06-10


A napokban a rádióműsort böngészve tudatosult bennünk, amiről eddig csak pletykák szóltak: megszüntetik a Petőfi rádióban hallható Blues műsort. Az ok profil átalakítás.
1984. október 10-étől hallható a Magyar Rádióban Nemes Nagy Péter Blues műsora, ami az eltelt idő alatt kb. 1000 adást élt meg. Ezen műsorok számos emberrel ismertették, szeretették meg a műfajt, s számos mára már ismert zenész nyilatkozott az elismerés nyelvén az adásról, többek között Ölveti László, Fekete Jenő (Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes), Oláh Andor (Dr.Valter and the Lawbreakers, Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers, Memphis Gumbo), Szabó Tamás (Palermo Boogie Gang, Spo-Dee-O-Dee), Fehér Tamás (Tom White Harp User) és Besenyei Csaba. Akik ismerik e zenészeket tudják, hogy a műfaj krémjét jelentik Ők, akik Európa számos helyszínén is koncerteztek.
A 18-39 éves korosztályt próbálja megszólítani az új műsorstruktúra, olvasható a www.radio.hu oldalon. Pont beillek a Rádió koncepciójába életkort tekintve, de mégis becsapva érzem magam. Miért is? Ez idáig, ha bekapcsoltam a rádiót, a királyi csatornákat részesítettem előnyben, s nem voltam ezzel egyedül a környezetemben. Most, ha megnézem a zenei kínálatot bemutató listát kitűnik, hogy blues alapú zenék is felcsendülnek, de blues nem.
„A blues a gyökér, a többi zene pedig a gyümölcs.”- mondhatnám.
Másrészt, ha valaki ellátogat egy Blues fesztiválra, az láthatja, hogy elég változatos korosztály fordul ott meg, a diáktól a nyugdíjas korosztályig. Ő velük mi lesz? Hol itt a közszolgálatiság? Hol itt az egyenlőség?
Ezért ez úton kérjük a Rádió vezetését, hogy ezen műsorukat hozzák vissza, mert igenis igény van rá, hogy friss információkat kapjunk kedvenc műfajunkról, vagy akár a régi idők előadóit hallhassuk.
Ha úgy érzed, hogy számodra is elfogathatatlan e tény, kérjük írj a Rádiónak!

Turista


Új lemez (a) The Mannish Boys-tól
2007-06-10


Big Plans címmel új stúdiólemezzel jelentkezett (a) The Mannish Boys, ez a csapat harmadik Delta Groove Productions-nál megjelent lemeze. A zenekar első Delta Groove-s anyaga That Represent Man címmel jelent meg és az amerikai Blues Foundation szavazásán két díjra jelölték. Ezt követően Live and In Demand címmel koncert albumot adtak ki.
Az ’All Stars’ együttes új lemeze többek között olyan vendégzenészek közreműködésével készült, mint a legendás chicagói blues gitáros Jody Williams, a veterán énekes Bobby Jones, a gitáros Rick Holmstrom és a szájharmonikás Mitch Kashmar.

Számcímek:
1. Border Town Blues
2. I Can't Stay Here
3. I Get So Worried
4. Mary Jane
5. Carpet Bagger Blues
6. Just To Be With You
7. Gotta Move
8. Why Do Things Happen To Me?
9. Groan My Blues Away
10. Mine All Mine
11. Young & Tender
12. My Baby’s A Good ’Un
13. Broken Hearted Blues
14. Walkin’ Down Fillmore
15. California Blues

Pampalini


Új felvételek a blues legendáktól
2007-06-06


1977. márciusában Muddy Waters, Johnny Winter és James Cotton egy koncertkörúton vett részt, amelyen Muddy Waters Hard Again lemezét mutatták be. Harminc év múltán, 2007. június 5-én egy koncertlemez került kiadásra erről a turnéról Breakin' It Up, Breakin' It Down címmel. Egy igazi All Stars felállás ez, hisz az albumon Pinetop Perkins, Bob Margolin, Willie "Big Eyes" Smith és Charles Calmese játékát is hallhatjuk, s ha végignézzük a számlistát megállapíthatjuk, hogy egy Best Of lemez került kiadásra.

Számcímek:
1. Black Cat Bone / Dust My Broom
2. Can't Be Satisfied
3. Caledonia
4. Dealin' With The Devil
5. Rocket 88
6. I Done Got Over It
7. How Long Can A Fool Go Wrong
8. Mama Talk To Your Daughter
9. Love Her With A Feeling
10. Trouble No More
11. Got My Mojo Workin'

Turista


Ismét blues lemezzel jelentkezett Gary Moore
2007-06-03


A múlt héten, 2007. május 21-én Close As You Get címmel új lemezzel jelentkezett Gary Moore. A lemezre a saját számok mellett feldolgozás számok is kerültek Chuck Berry-től, John Mayall-tól, Sonny Boy Williamson-tól és Jimmy Whiterspoon-tól.

Számcímek:
1. If The Devil Made Whiskey

2. Trouble At Home
3. Thirty Days
4. Hard Times
5. Have You Heard
6. Eyesight To The Blind
7. Evenin'
8. Nowhere Fast
9. Checkin' Up On My Baby
10. I Had A Dream
11. Sundown

Pampalini


Új Imperial Crowns lemez
2007-05-31


A hazánkban már többször is fellépett Imperial Crowns-nak új albuma jelent meg 2007. április 9-én, Star Of The West címmel. Az immár harmadik albumát megjelentető csapat magját Jimmie Wood (ének, harmonika, ritmusgitár) és J.J. Holiday (slide gitár, ének) alkotja, s az album továbbra is a tőlük megszokott rock’n’roll-os, funky-s, soul-os, blues-os ízeket hozza. Szuper fazonok, dögös zene!

Számcímek:
1. Star Of The West
2. Nobody Baby
3. Big Love Generator
4. You Cut Me
5. Bettye Gune
6. Pharaoh’s Army
7. Diamond Cane
8. Two Headed Woman
9. Love Generator
10. Storm Warning
11. Soul Deep Freak
12. River Deep-Mountain High

Turista


Blues a Petőfi rádióban
2007-05-18


2007. május 22-én 23:15-től 24 óráig jelentkezik Nemes Nagy Péter Blues műsora a Petőfi rádióban.

A szerkesztő ajánlata:

1. Eddie Boyd: Five Long Years
2. Arvella Gray: Corrinne, Corrina
3. Yank Rachell: My Baby Rocks Me
4. Walter Horton: Let´s Have A Good Time
5. Paul Butterfield Blues Band: Going Back Home

Kiosztották a Blues Foundation Blues Zenei Díjait:
6. Tab Benoit : Brother To The Blues
7. Tab Benoit: Moon Coming Over The Hill
8. Janiva Magness: Workin´ On Me Baby
9. Charlie Musselwhite: Hangin´ On
10. Robert Lockwood Jr: 32-20 Blues

Elhunyt Carey Bell
11. Carey Bell: Lonesome Stranger

Turista


Elhunyt Carey Bell szájharmonikás
2007-05-12


A múlt hétvégén, 2007. május 6-án szívroham következtében Chicagóban elhunyt Carey Bell, a legendás blues szájharmonikás. Hetvenévesen érte a halál.
Carey Bell Harrington 1936. november 14-én a Mississippi állambeli Maconban született, egészen fiatal korától kezdődően vonzódott a zenéhez, nyolcéves korától már szájharmonikán játszott. Azon kevés szájharmonika játékosok közé tartozik, aki közvetlenül a mesterektől, Big Walter Horton-tól, Little Walter-től és Sonny Boy Williamson II-től tanulhatott.
Az ’50-es évek végén, a ’60-as évek elején egy rövid időre elpártolt a hangszerétől, mivel csökkentek a fellépési lehetőségek a szájharmonikások számára, először gitározni tanult Honeyboy Edwards-tól, majd megtanult basszusgitározni Hound Dog Taylor-tól, később Honeyboy Edwards, Johnny Young, Eddie Taylor, Earl Hooker és Big Walter Horton mellet basszusgitározott.
A hatvanas évek végére visszatért a szájharmonikához, Earl Hokker Arhoolie-nál készült felvételein játszott.
Első lemeze 1969-ben Carey Bell’s Blues Harp címmel a Delmark Records-nál jelent meg, majd Muddy Waters-szel és Willie Dixon-nal dolgozott.
1972-ben barátjával Big Walter-rel közös lemezt készítettek az Alligator Records részére Big Walter Horton With Carey Bell címmel, majd a Last Night című szóló albuma 1973-ban jelent meg. 1978-ban szerepelt az Alligator Records Living Chicago Blues sorozatán, melyet Grammy-díjra jelöltek.
Carey Bell a ’80-as évekre elismert szájharmonika játékossá vált, az 1988-ban megjelent Harpslinger című albuma az első kizárólag CD-re írt blues lemez.
Szerepelt az 1990-ben megjelent legendás Alligator albumon, a Harp Attack-on, melyen még Junior Wells, James Cotton és Billy Branch játszott. Az album W.C. Handy-díjat nyert.
1995-ben Deep Down címmel ismét szólóalbummal jelentkezett, majd 1997-ben megjelent a Good Luck Man című lemeze melyről az Associated Press a következőket írta: „Meglepően óriási visszatérés!” Ebben az időben együttesével sokat koncertezik, közben a Muddy Waters Tribute Band-del dolgozik.
Carey Bell-nek tizenöt gyermeke született, közülük tíz él. A gitáros, énekes Lurie-val több közös albumot is készítettek.
Temetésére a mai nap Chicagó-ban került sor.

PampaliniBlues a Petőfi rádióban
2007-05-05


A Petőfi rádió Blues műsora 2007. május 8-án 23:15-től 24 óráig hallható, Nemes Nagy Péter szerkesztésében.

Az adás a hollandiai blues előadókkal foglalkozik:

1. Oscar Benton: Bensonhurst Blues
2. The Oscar Benton Blues Band: Please Love Me
3. Cuby + Blizzards with Alexis Korner: No Way Out
4. Cuby + Blizzards: Another Day, Another Road
5. Herman Brood: Showbizz Blues
6. Eelco Gelling & the Blues Connection: Distant Smile
7. Livin´ Blues: Wang Dang Doodle / L.B. Boogie
8. Julian Sas: Stranded
9. Hans Theessink: Mercury Blues

TuristaÚj lemez John Mayall-tól
2007-04-29


2007. április közepén In The Palace Of The King címmel új stúdiólemezzel jelentkezett a blues zene egyik élő legendája John Mayall. A lemez 14 számot tartalmaz és Mayall ezen anyaggal Freddie King-re emlékezik. Freddie King a modern blues gitározás egyik úttörője, játéka hatással volt Peter Green-től Stevie Ray Vaughan-ig sokak zenéjére.
Az új album európai lemezbemutató turnéja keretén belül John Mayall hazánkba is eljut, 2007. július 21-én a zenekarával a Bluesbreakers-el a pilisszántói Sziklaszínházban koncertezik.

Számcímek:
1. You Know That You Love Me
2. Goin' Down
3. Some Other Day, Some Other Time
4. Palace Of The King
5. I'd Rather Be Blind
6. Time To Go
7. Big Legged Woman
8. Now I Got A Woman
9. I Love You More Every Day
10. Help Me Through The Day
11. Cannonball Shuffle
12. You've Got Me Licked
13. King Of Kings
14. Living On The Highway

PampaliniBlues a Petőfi rádióban
2007-04-20


2007. április 24. 23:15-től 24 óráig a Petőfi adón hallható ismét Nemes Nagy Péter Blues műsora.

Pár szóban a műsorról:
Fejezetek a brit blues történetéből 2. - a "beat" felé távolodtak: Rolling Stones, Animals és társaik.
1. The Rolling Stones: Little Red Rooster
2. The Animals : Dimples
3. The Pretty Things: Rosalyn
4. The Yardbirds: I Wish You Would
5. Kinks: Got Love If You Want It
6. The Downliners Sect : Cops And Robbers
7. The Checkmates: Sticks And Stones
8. Manfred Mann: I Put A Spell On You
9. Them: Stormy Monday

Egy új brit bluesgitáros tálentum: Scott McKeon.
10. Scott McKeon: Shot Down
11. Scott McKeon: Can't Take No More

Turista


Új lemez az ausztrál slide-gitáros mestertől
2007-04-12


Az ausztrál slide-gitáros, énekes, szövegíró Dave Hole Rough Diamond címmel, új lemezzel jelentkezett. Dave Hole tíz évesen kezdett el gitározni, eleinte Jimi Hendrix és Eric Clapton zenéjét hallgatta, majd felfedezte magának Robert Johnson, Elmore James és Muddy Waters muzsikáját, valamint a slide gitárjátékot. A lemezeiket hallgatva megtanulta minden kis trükkjüket. Egyszer sportolás közben eltörte a kisujját és nem várta meg, míg az meggyógyul, hanem a slide gyűrűt a mutatóujjára húzta, és így gitározott tovább. Ezen a stíluson a gyógyulást követően sem változtatott. A bemutatkozó lemezét Short Fuse Blues címmel saját maga adta ki, melyből eljuttatott egy példányt az amerikai Guitar Player magazin részére. Az újságban megjelent ismertetés meghozta a sikert Hole-nak. Ezt követően az Alligator Records-hoz szerződött, ő volt a kiadó első tengerentúli művésze.
A most megjelent Rough Diamond című lemeze a kilencedik, melyet kézbe vehetünk tőle.

Számcímek:
1. Rough Diamond Child
2. White Trash Girl
3. Something Inside Of Me
4. Can’t Stop Loving You
5. Vintage Wine
6. Yours For A Song
7. Since I Met You Baby
8. I’ll Get To You
9. King Bee
10. Think It Over
11. Rambling On My Mind

Pampalini


Blues a Petőfi Rádióban
2007-04-09


Idén immár nyolcadik alkalommal jelentkezik Nemes Nagy Péter Blues műsora a Magyar Rádió Petőfi adóján. Időpont: 2007. április 10. 23:15-től 24 óráig.

Mit is hallhatunk:
Fejezetek a brit blues történetéből: Alexis Korner, John Mayall és követőik felvételeiből.
1. Ken Colyer Skiffle Group: Midnight Special
2. Chris Barber & Lonnie Donegan Group: Harmonica Blues
3. Blues Incorporated: She Fooled Me
4. Blues Incorporated: I´m Your Hoochie Coochie Man
5. Cyril Davies & His R & B All Stars: Sweet Mary
6. John Mayall´s Bluesbreakers with Eric Clapton: Telephone Blues
7. Jo Ann Kelly: I Feel So Good
8. Little Willie Cook: Stormy Monday Blues

A nyár folyamán hazánkban koncertezik:
9. Paul Camilleri: Heart Of Stone
10. Paul Camilleri: Keep Me Movin'

TuristaÚj lemez a ’Blues Királynőjétől’
2007-04-03


Hét év után, a mai nap Old School címmel új CD-je jelent meg a Grammy nyertes Koko Taylor-nak. A lemezt az ’50-es évek Chicago blues-a ihlette, Taylor 5 új dalt írt, továbbá feldolgozás számok kerültek a CD-re, többek között Willie Dixon-tól, Lefty Dizz-től és Magic Sam-től.
A lemezt az Alligator Records adta ki, producere Koko Taylor, az Alligator ’főnök’ Bruce Iglauer és a gitáros Criss Johnson.

Számcímek:
1. Piece Of Man
2. Gonna Buy Me A Mule
3. Black Rat
4. Money Is The Name Of The Game
5. You Ain't Worth A Good Woman
6. Better Watch Your Step
7. Bad Avenue
8. Bad Rooster
9. Don't Go No Further
10. All Your Love
11. Hard Pill To Swallow
12. Young Fashioned Ways

PampaliniBlues a Petőfi Rádióban
2007-03-27


2007. március 27-én 23:15-től, a Magyar Rádió Petőfi adóján ismét jelentkezik Nemes Nagy Péter Blues műsora.

Leforgatásra kerülő felvételek:

Elhunyt a lengyel blues vezéralakja, Tadeusz Nalepa:
1. Breakout: Noca puka ktos
2. Dzem: Pojdziesz tylko z Cieniem
3. Tadeusz Nalepa: Jest Gdzies Taki Dom
4. Tadeusz Nalepa: Flamenco i blues
5. Tadeusz Nalepa: Modlitwa

Külföldi újdonságok a chicagói Alligator kiadótól:
6. JJ Grey & MOFRO: Country Ghetto
7. Koko Taylor: Piece Of Man

Turista


Megjelent Otis Taylor új lemeze
2007-03-01


2007. február 27-én Definition Of A Circle címmel új lemeze jelent meg Otis Taylor-nak. A lemez 12 számot tartalmaz, a dalok a megszokott társadalmi mondanivalókról, megtörtént eseményekről szólnak. A lemezen különböző stílusokat képviselő zenészek vendégszerepelnek: a blues-rock gitáros Gary Moore, a szájharmonikás Charlie Musselwhite, a jazz zongorista Hiromi Uehara és Ron Miles trombitán, valamint Taylor lánya Cassie basszusozik és énekel.
A lemezt a Telarc Records adta ki.
Otis Taylor a közeljövőben Magyarországon is koncertezni fog, fellép 2007. március 17-én a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő Budapest Blues Fesztiválon.

Számcímek:
1. Little Betty
2. Black's Mandolin Boogie
3. Looking Over Your Fence
4. They Wore Blue
5. Few Feet Away
6. Something In Your Back Pocket
7. My Name Is General Jackson
8. Love and Hesitation
9. Maharaja Daughter
10. Long Long Life
11. Mexican Cowboy
12. Lifetime Of Freedom

Pampalini


A Delta Groove Productions új kiadványai
2007-02-24


A Randy Chortkoff által alapított Delta Groove Productions 2007. február 20-án két új anyagot jelentetett meg, Phillip Walker Going Back Home és Frank ’Paris Slim’ Goldwasser „BLUJU” című CD-jét.

Phillip Walker-t, a legendás Gulf Coast blues gitárost első Delta Groove lemezén számos zenész kíséri: Al Blake (harmonika), Fred Kaplan (zongora) és Richard Innes (dob) a Hollywood Blue Flames-ből, a gitáros Rusty Zinn, a boogie woogie zongorista Rob Rio, Jeff Turmes basszusgitáron, tenor és bariton saxofonon, David Woodford tenor saxofonon és James W. Thomas basszusgitáron.

Számcímek:
1. Lying Woman
2. Mama Bring Your Clothes Back Home
3. Mean Mean Woman
4. Blackjack
5. Honey Stew
6. Don’t Think 'Cause You’re Pretty
7. Leave My Money Alone
8. Bad Blood
9. Lay You Down
10. If You See My Baby
11. Sweet Home New Orleans
12. Happy Man Blues
13. Walking With Frankie


A gitáros Frank ’Paris Slim’ Goldwasser neve ismerősen cseng azok számára, akik figyelemmel kísérik a West Coast blues alakulását.
Frank első, 1984-ben a Backtrack Records-nál megjelent Blues For Esther című lemezét W.C. Handy díjra jelölték, az utóbbi időben egy ’All Stars’ zenekarban, a Mannish Boys-ban zenél.
A „BLUJU” című CD, melynek producere Randy Chortkoff, először Európában jelent meg, a mostani, az Egyesült Államokban megjelenő változatát két Hound Dog Taylor feldolgozással egészítették ki.
A lemezen vendégzenészként közreműködik J.J. Malone, Phillip Walker és Souhail Kaspar.

Számcímek:
1. Feels Like Home
2. Back Door Key
3. Twelve Year Old Boy
4. Wel, Wel, Josephine
5. Melba's Bump
6. I Can't Stand It
7. I'm A Love You
8. Homesick Blues
9. Playing In The Park
10. Don't Take Away My Love
11.Three Sisters
12. Petit A Petit (L'Oiseau Fait Son Nid)
13. Bluju

Bonus tracks:
15. She's Gone
16. 55th Street Boogie


Pampalini