Magyar Atom
2018.03.24.


Hobo
2018.03.30.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Joe Bonamassa
2018.06.14.


Ten Years After
2018.07.01.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Archívum

Hazánkba látogat zenekarával Robert Cray
2014-08-06 | koncertajánló


The Robert Cray Band
2014. október 25.
Budapest, Akvárium Klub


A georgia-i születésű Robert Cray életpályája hűen tükrözi a műfaj iránti elkötelezettségét: a stílus hazájának számító déli államok fiaként eleve ott csörgedezett a vérében a vonzalom a zene iránt, látókörét pedig csak kiszélesítette a katona édesapja munkájából adódó számos költözés, amin családja keresztülment. Nem is meglepő, hogy az alapvető hatásként elkönyvelt ex-Beatle, George Harrison mellett Jimi Hendrix, Albert Collins, Buddy Guy és B.B. King is ott szerepel a gitáros-énekes idoljainak listáján, melyekre felnézve ő is kialakíthatta egyéni, a soul, a jazz, a gospel és a funk elemeit is magába integráló, a lehető legszélesebb közönség tetszését elnyerő, erősen amerikai aromájú muzsikáját.Öt Grammy-díja és tizenöt jelölése mellett bizonyítja Cray elismertségét az a több millió hanghordozó is, amit karriere során adott el, és amelyek egy igazi virtuóz fokozatos kibontakozásról számolnak be. Eddigi tizenhét nagylemezén ugyanis rendre próbálta feszegetni a műfaj kereteit, olyan nagy mozgástérrel operálva, amely egészen a legnépszerűbb előadók sorába repítette őt a ’80-as évek közepén, amikor a mai napig legismertebb anyaga, a kétszeres platinalemez Strong Persuader megjelent. Azonban ha a közönség szeretete nem lenne elég, barátai, kollégái és tisztelői között is olyan hatalmasságokat sorolhatunk fel, mint Eric Clapton, Keith Richards, Bonnie Raitt és Tina Turner.
Az amerikai muzsikus jelenleg is rendkívül aktív, a folyamatos lemezkészítés mellett ugyanis az élő fellépésekre is nagy hangsúlyt fektet, pillanatnyilag is háromfős kísérőzenekarával járja a világot. Richard Cousins basszusgitáros, Les Falconer dobos és Dover Weinberg billentyűs segítségével pedig egy újabb szintre léphet Cray egyébként is magával ragadó világa, amely talán mindennél jobban érvényesül akkor, ha élőben találkozik vele az ember.
Robert Cray és együttese 2014. október 25-én Budapesten, az Akvárium Klubban adandó koncertjére a belépő 8500 Ft elővételben, 9500 Ft a helyszínen.


A legjobb Jethro Tull dalok és az új album Ian Anderson budapesti koncertjén
2014-08-02 | koncertajánló


Jethro Tulls' Ian Anderson
2014. augusztus 23.
Budapest, Budapest Kongresszusi Központ

A Jethro Tull legendás progresszív úttörője, Ian Anderson nemrég jelentette meg új stúdióalbumát Homo Erraticus címen. A lemez egy újabb epizóddal gazdagítja Gerald Bostock, a Thick As A Brick hősének meséjét, és a legnagyobb Jethro Tull slágerek mellett ez lesz az augusztus 23-ai budapesti koncert fő témaadója is.


A Jethro Tull 1972-ben adta ki korszakos jelentőségű konceptalbumát, a Thick As A Bricket, amely egy kiemelkedő tehetségű képzeletbeli kisgyerek, Gerald Bostock versein alapult. Negyven évvel később, 2012-ben ismét elővették a kitalált csodagyerek történetét, és a Thick As A Brick 2 - Whatever happened to Gerald Bostock című folytatáson avatták be a rajongókat abba, hogy mi minden történt, vagy történhetett volna az évtizedek alatt Geralddal.
A kritikusok által egyöntetű elismeréssel fogadott Homo Erraticus-szal az egykori kisfiú ismét visszatér. Az új album április 14-én jelent meg, méghozzá több kiszerelésben: a normál CD és a bakelit lemezek mellett egy Deluxe változat is elérhető, mely összesen négy korongot, két CD-t és két DVD-t tartalmaz, mindezt egy hatvan oldalas, keményfedeles könyv mellékleteként. A lemezeken az album készítését megörökítő videofelvételek, extra hanganyagok, és az album 5.1-es, surround hangzású változata található. A progresszív, folk és kemény rockzenei elemeket kombináló kiadvány megjelenése után Anderson és zenekara útra kelt: április végétől az Egyesült Királyságban, nyáron Európában, majd ősszel az Egyesült Államokban koncertezik. A legutóbbi, kiemelkedő sikerrel zárult budapesti fellépés után nem volt kérdés, hogy Magyarországon is színpadra lép a zenekar: a Budapest Kongresszusi Központba ellátogató közönség azon szerencsések közé tartozik, amely az idei két műsor közül mindkettőt meghallgathatja, augusztus 23-án ugyanis a Jethro Tull legjobb dalai, és az új lemez egyaránt szerepel a programban. Az élményt ezúttal is vetítések, különleges színpadi díszletek és színészek teszik teljessé. Ian Andersont David Goodier basszusgitáros, Scott Hammond ütőhangszeres, John O’Hara billentyűs, Florian Opahle gitáros és Ryan O’Donnell énekes kíséri el nyolcadik magyarországi fellépésére.
Belépő: 9900 - 15900 Ft. Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában.