Chuck Berry Emlékest
2018.03.17.


Magyar Atom
2018.03.24.


Hobo
2018.03.30.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Archívum

Szomorú hírek
2007-09-27 | hír


Az elmúlt napokban két szomorú esemény történt, 2007. szeptember 17-én reggel elhunyt Ernie Payne énekes/gitáros, majd szeptember 23-án napjaink egyik legkreatívabb harmonikása Gary Primich.

Ernie Payne Louisianaból származik, zenéjében a delta blues és a folk zene keveredett. Első lemeze Coercion Street címmel 2004. áprilisában jelent meg a Black & Tan Records gondozásában. A lemezt a kritika lelkesedéssel fogadta, pozitív írások jelentek meg a Blues Wax és a Blues Revue oldalain. Néhány alkalommal Európában is koncertezett, eljutott Hollandiába, Franciaországba, Írországba és Belgiumba is. A halál Los Angelesben érte.

Gary Primich még abból a generációból való zenész volt, aki közvetlenül tanulhatott a mesterektől, de amellett, hogy megbecsülte a hagyományt, egyéni hangzást alakított ki.
Chicago külvárosában született, serdülőkorában vette a kezébe először a szájharmonikát. 1984-ben Texas-ba költözött, majd külsősként dolgozott egy austini klubban. 1987-ben Jimmy Carl Black-el megalapították a Mannish Boys-t, velük két albumot készített.
1991-ben jelent meg az első saját albuma, majd ezt jobbnál jobb lemezek követték: Travelin’ Mood (1994), Mr. Freeze (1995), Company Man (1997).
Az utolsó lemeze 2006-ban jelent meg Ridin The Darkhorse címmel. Ezen az 50-es évek rockabilly zenéje, a roadhouse blues, a honky tonk country ill. a New-Orleans-i stílus keveredik.
Nemcsak Amerikában, hanem Európában is sikeres volt, és elismerték a tudását.
Tom White mondta róla: „Garry Primich mindent tud, de azt nagyon. Piszkosabb country blues, dögös vastag chicagoi, chromatikus harpos swinges, hihetetlen sokoldalú.”
Szerette az embereket, szerette az állatokat, szeretette a zenét és szerette az életet.

Turista & Pampalini


Koncertlemez Eric Bibb-től
2007-09-22 | hír


Az M.C. Records megjelentette Eric Bibb első koncertlemezét An Evening With Eric Bibb címmel, a lemez 14 Bibb szerzeményt tartalmaz.
Eric Bibb New Yorkban született zenész családba, édesapja Leon Bibb folkénekes, nagybátyja John Lewis világhírű jazz zongorista és zeneszerző, a Modern Jazz Quartet tagja, a család barátai Pete Seeger és Odetta. Ezek után nem meglepő a kis Eric zene iránti érdeklődése, és már nagyon fiatalon, hét évesen elkezdett gitározni.
Eric Bibb zenéjében keveredik a blues, a folk, a soul és a gospel, előadói és dalszerzői tehetségét mutatja, hogy a Shakin' a Tailfeather lemezét Grammy díjra jelölték, továbbá 4 W.C. Handy jelölést is kapott (Spirit and the Blues, Home To Me and A Ship Called Love; 'Kokomo' - Best Acoustic Blues Song of the Year, Best Acoustic Blues Artist of the Year).

Számcímek:
1. Good Stuff
2. Shingle by Shingle
3. Needed Time
4. Lonesome Valley
5. Don't Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down
6. Sebastians Tune
7. Got To Do Better
8. Panama Hat
9. To Know You Is To Love You
10. No More Cane on the Brazos
11. Right On Time
12. For You
13. In My Father's House
14. I heard The Angels Singin

Pampalini


Black & Tan válogatáslemez
2007-09-14 | hír


A hollandiai székhelyű Black & Tan Records válogatáslemezt jelentetett meg a kiadványaiból KEEPING LIVING MUSIC ALIVE vol. 2 címmel, mely lemez 14 előadó/zenekar 18 felvételét tartalmazza.
A lemezen többek közt hallhatjuk Boo Boo Davis felvételeit, neki már négy lemeze jelent meg a Black & Tan Records-nál, az utolsó 2006-ban került kiadásra Drew, Mississippi címmel. Az albumon megtalálható még a gitáros Doug MacLeod két felvétellel, az énekes/szájharmónikás Big George Jackson és a chicagói blues legenda Byther Smith is.
Mindenképpen kiemelném még az egyik kedvencem Mike Andersen nevét is, zenekarának eddig két anyaga jelent meg (My Love For The Blues, Tomorrow).
A lemezt ajándékba kapja mindenki, aki először rendel a Black & Tan Records kiadványaiból.
A kiadó valamennyi lemezére érdemes odafigyelni, nagyszerűek, de sajnos a lemezen szereplő előadók/zenekarok közül eddig senki sem jutott el hazánkba, annak ellenére, hogy legtöbbjük Európában rendszeresen koncertezik.

Számcímek:
1. Boo Boo Davis - Who Stole The Booty
2. Doug MacLeod - The Leavin' Road
3. Turnip Greens - Sixsixtysix
4. Billy Jones- Never Let You Go
5. Big George Jackson - If I Could Change
6. Mike Andersen - Fooling Yourself
7. Boo Boo Davis - Drew Mississippi
8. Erskine Oglesby - Jack and Coke
9. Billy Jones - Crystal
10. Roscoe Chenier - Bad Luck
11. Byther Smith - Little Voice
12. Ernie Payne - Mother's Uncle
13. Teresa James - My Heart Took A Beating
14. Harrison Kennedy - 40 Acres And A Mule
15. Sunset Travelers - Walk A Mile In My Shoes
16. Percy Strother - Cause Of It Al
17. Doug MacLeod - Ain't No Cure
18. Turnip Greens - Kissed Her On The Cheek

PampaliniÚj lemez Ian Siegal-tól
2007-09-07 | hír


Szeptember 3-án új lemezzel jelentkezett sokunk kedvence Ian Siegal. Az album címe Swagger és az előző albumához hasonlóan a Nugene Records-nál jelent meg. Az albumon megemlékezik azokról az emberekről, akik a pályája folyamán leginkább befolyásolták, valamint található barátok által inspirált dal is: Horse Dream (Ripoff Raskolnikov), Let My Love (Big George Ross Watt). Aki látta a nyár folyamán valamelyik koncertjét, az már ízelítőt kaphatott pár számból, aki nem az belehallgathat a szerzeményekbe a kiadó oldalán.

Számcímek:
1. Swagger
2. Groundhog Blues
3. Catch 22
4. Horse Dream (Western)
5. Stranger than a Green Dog
6. Mortal Coil Shuffle
7. High Horse
8. God Don't Like Ugly
9. I Can't Believe You Wanna Leave
10. Horse Dream (Swamp)
11. I Don't Know What You Got (But It's Got Me)
12. Curses
13. Let My Love

TuristaJoe Bonamassa új lemeze
2007-09-04 | hír


A múlt hónapban megjelent Joe Bonamassa új, hetedik stúdióalbuma Sloe Gin címmel. A gitáros-énekes-dalszerző Bonamassa az Egyesült Államokbeli New York állam Utica városában született 1977. május 8-án, az első gitárt négy évesen vette kézbe, hat évesen már el tudja játszani Jimi Hendrix Voodoo Chile-ját, 12 éves, amikor B.B. King előtt koncertezik.
Első lemeze az A New Day Yesterday 2000-ben jelent meg, a 2006-ban kiadott YOU & ME című albuma a Billboard blues zenei listáján az első helyezést érte el.
Az új lemezét Rod Steward bemutatkozó, 1969-ben megjelent szóló lemeze inspirálta, az album producere Kevin Shirley, aki együtt dolgozott Joe Satriani-val, a Black Crowes-sal, az Aerosmith-sel és a Led Leppelin-nel is.

Számcímek:
1. Ball Peen Hammer
2. One of These Days
3. Seagull
4. Dirt in my Pocket
5. Sloe Gin
6. Another Kind of Love
7. Around the Bend
8. Black Night
9. Jelly Roll
10. Richmond
11. India


Pampalini