Magyar Atom
2018.03.24.


Hobo
2018.03.30.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Joe Bonamassa
2018.06.14.


Ten Years After
2018.07.01.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
The Bluesmasters Featuring Mickey Thomas: The Bluesmasters Featuring Mickey Thomas
2010-05-24 | kritika


Gyakran előfordul, hogy egy rockénekes blues albumot készít. Láttunk már erre számtalan példát, jót, s rosszat egyaránt. A Jefferson Starship egykori énekesének, Mickey Thomas-nak új CD-je az előzőek közé sorolandó.
Mickey Thomas zenei pályafutása 34 évet ölel át, ez idő alatt 12 lemezt készített. A tavasszal megjelent albumát a The Bluesmasters-szel rögzítette, mely zenekart 2007-ben Tim Tucker és Sean Benjamin alakította, majd hozzájuk csatlakozott Aynsley Dunbar, Danny Miranda, Ric Ulsky és Doug Lynn.
A 13 nótát felvonultató korong fő erőssége változatosságában rejlik - Mickey Thomas visszatért zenei gyökereihez, így a CD-n hallható zenei stílus a country bluestól, az elektromos Chicago blueson át az R&B-ig terjed. Hallhatjuk többek között Pete Johnson, Muddy Waters, Etta James és Phil Collins szerzeményeit, számomra mégis a favorit Elvin Bishoptól a Fooled Around And Fell In Love, mely dal a ’70-as évek közepén a slágerlistát is megjárta.
Biztos vagyok abban, hogy a The Bluesmasters Featuring Mickey Thomas sokáig a nagy kedvenceim közé fog tartozni.

Direct Music Distribution, 2010

hoati


Stáció - A legenda újraéled!
2010-05-22 | koncertajánló


A Stáció együttes 1980-ban alakult Esztergomban. A nyolcvanas években Komárom megye egyik meghatározó együttesének számítottak. Kemény, rhythm and blues alapú zenéjük nem csak szűkebb hazájukban tette őket ismerté, hanem a fővárosban is. 1986-tól több évadon keresztül sikeres Stáció klub működött a Bemrockparton, a Metró Klubban és a józsefvárosi Pincében. 1983-ban részt vettek a Salgóbányai Rock táborban, ahol profi csapattá érett a Stáció. Ezt két, 1986-ban rögzített „z”-sített rádiófelvétel is bizonyította. A Magyar Rádió felvételről közvetített egy koncertet a Metró Klubból, ez a felvétel ma is nagy kincsnek számít a rajongók körében. A koncerten a csúcsfelállásnak elkönyvelt Fodor Sándor (ének), Tóth József (szólógitár), Petrás Attila (dob) és Tóth Tamás Béla (basszusgitár) négyes hallható. A Stáció 1989-ben, az Esztergomban megrendezett első magyar blues fesztivál után feloszlott.

2010. június 5-én újra éled a legenda. A Pilismaróti KARASNA Motoros Találkozó szervezőinek megkeresésére egy koncert erejéig újra színpadra lép a „Metrós” Stáció! Olyan underground slágerek csendülnek majd fel, mint a Gladiátor, a Lusta madár vagy a Csontváz blues.


Bernard Allison Group: The Otherside
2010-05-20 | kritika


Az 1965-ben született Bernard Allisont édesapja, Luther Allison ismertette meg a fekete zene gyökereivel, a gitározás rejtelmeivel. A család legkisebb gyermeke 13 éves korában már apja Love Me Mama LP-jén, a You Don’t Love Me Know More és a Sweet Home Chicago című dalokban játszott. Az érettségit követően Koko Taylorral zenélt, akitől nagyon sokat tanult, csakúgy, mint Willie Dixontól, Freddie Kingtől és Johnny Wintertől.
Első szólólemeze The Next Generation címmel 1990-ben jelent meg. A mai napig tucatnál is több albumot adott ki, olyan nagy presztízsű kiadóknál, mint a Ruf Records, a Tone-Cool és a Jazzhaus Records.
Az elmúlt két évtizedben Bernardnak sikerült kilépnie apja árnyékából, megtalálva saját stílusát - a soul-os beütésű Chicago bluest a modernebb, funky-s, alkalmasint Jimi Hendrix-et idéző rockos motívumokkal vegyíti.
Friss korongján, a The Otherside-on nagy teret ad zenésztársainak, engedi kibontakozni Őket. Ezzel leginkább a szaxofonos, Jose Ned James élt, akinek játéka nagyszerűen kiegészíti Allison vastag, telt gitárhangzását. A saját nóták mellett Luther Allison (Let’s Try Again) és Jimi Hendrix (Fire) egy-egy szerzeményét hallhatjuk, vendégzenészként pedig Lonnie Brooks szerepel a Leavin The Bayou-ban.
A kilencvenes évek közepén, váratlan halálát megelőzően Luther Allison számított a blues legnagyobb sztárjának. A The Otherside szintű produkciókkal fia, Bernard jó eséllyel pályázik erre a fajta elismerésre.

Jazzhaus Records, 2009

hoati


Az időgép üzenetei - Wellness To Hendrix
2010-05-18 | koncertajánló


Végül is eldőlt: az időgép valóban működik. Bepillanthatunk a múltba, és utazhatunk vele a jövőbe is. Mindent láthatunk. Izgalmas.
Zenei múltunk legsúlyosabb üzeneteit Jimi Hendrix küldte, hatása ma is elementáris, holnapra is akad dolgunk ezzel.
Az általa küldött üzenetnek nincs köze a virággyerekek agyonmázolt WV furgonjához, a könnyes szemmel múltba révedő, "...azok a szép hetvenes évek..." illatú öreges, kifakult, fogatlan ősrockerek hangulata is messze van már. Az üzenet ma is friss, és negyven év után bátran állítható: az is marad egy darabig. Érdemes megérteni, mert a jövőt is mindannyian szívesen látnánk.
Az üzenet átadható, mi több átadandó. Vannak emberek, akik képesek átadni a friss üzeneteket. Most éppen a Message To Hendrix és a Blues & Roll zenekarok találtak új közölnivalót a jelen és a jövő számára.
Petendi Tamás és a Message To Hendrix zenekar feltörte a hétpecsétesnek tűnő negyven éves titkot és nagy szeretettel, végtelen tisztelettel, de legfőképpen igen szórakoztató módon teszik elénk a megfejtést.
Bepillanthatunk velük a múltba, pokolian jól érezhetjük magunkat a jelenben és a koncert végére alig várjuk már a holnapot. És ha a hölgyek is eljönnek, akkor táncolni is fogunk.
Petendi Tamás hosszabb Egyesült Államokbeli kalandozása utáni első hazai koncertje több, mint izgalmas lesz.
Hendrix életszerűsége abban is megnyilvánul, hogy 2010 márciusában új lemeze jelent meg, eddig még kiadatlan, ismeretlen felvételekkel Valleys Of Neptune címmel. Nos, Tamásék bevállalták, hogy eljátszák ezt a lemezt az elejétől a végéig. Bátor, kockázatmentes és szórakoztató gesztus. Ez a lemez ugyanis annyira jól sikerült, hogy bemutatni élőben: az a biztos siker maga.
A képlet súlyosnak tűnik, de nem az. Incselkedés ez a szex-szel és a wellness-rock 'n' roll felsőfokával. Drogként aznap a Messege To Hendrix zenekart használjuk.

Ezen az estén az időgép furán fog működni: először a jövőt láthatjuk. A Blues & Roll zenekar élén egy alig 16 éves srác, Pfeiffer Ákos villant jövőt. Az igen tehetséges fiatalember az ujgitaros.hu által szervezett Jimi Hendrix tehetségkutató prominense, masszívan tartja helyét az első tíz között. Bár a verseny csak májusban zárul le, mi máris nyertünk.
Megismerhettünk egy fiatal tehetséget, akinek múltja alig van, jelene az adott boldog pillanat, jövője egyre fényesebb. Nem kétséges, hogy Ákos és zenekara az időutazás egyik legszórakoztatóbb szereplője. Már most tudjuk, hogy a hamvas báj sosem fog lekopni róla, sosem nő fel, de mindig megadja majd nekünk a felhőtlen szórakozás örömét. Ámen.

Az időgép-maszlagba csomagolt buli 2010. május 27-én 19:30-kor kezdődik a Delírium Pubban (Bp., VII. ker. Kertész u. 33). A belépő 600 Ft, ami lefogyasztható.


Hobo: Látnokok, költők, csavargók
2010-05-16 | hír


A 2009-ben MAHASZ Fonogram-életműdíjjal és 2010-ben az ARTISJUS által az „Év szövegírója” címmel kitüntetett Földes László, vagy ahogy mindenki ismeri, Hobo, nem mindennapi gyűjteményes kiadvánnyal lepte meg a kultúrára és a különlegességekre fogékony rajongóit: egy gyönyörű, 40 oldalas kötetben négy DVD-n hét legendás előadását tette közkinccsé.
Az első korongon a Vadászat 2009-ben a debreceni Csokonai Színházban bemutatott előadásának felvétele látható Vidnyánszky Attila rendezésében.
A második lemezen két amerikai mestere előtt tiszteleg: Allen Ginsberg: Üvöltés (1988) és az Amerikai ima – szeánsz Jim Morrison verseiből és dalaiból (1992) című műsorainak eredeti, máshol már nem látható felvételei szerepelnek.
A harmadik lemezen két József Attila-műsora kapott helyet. A Légy ostoba! című darab, amelyet a Katona József Színházban mutatott be 1991-ben Márta Istvánnal, valamint a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadás, amelyet az Új Színház Kamaraszínpadán rögzítettek 2006 júniusában.
A negyedik korongon a Csavargók tízparancsolata című önéletrajzi monodrámájának felvétele szerepel, amelyet 2008-ban a debreceni Csokonai Színházban mutatott be, valamint Az akasztottak balladája című műsora Francois Villon verseiből egy 2006-os felvételről, amely az Új Színház Kamaraszínpadán készült.
A régi felvételek technikailag felújított sztereó és 5.1-es hangsávval hallhatók. A rengeteg fotóval illusztrál kötet a hét műsorral kihagyhatatlan darab minden igényes gyűjtő számára.


Andy Just: Smokin’ Tracks
2010-05-14 | kritika


A szájharmonikás Andy Just blueszal kapcsolatos meghatározó élményeit a ’70-es években a San Francisco Bay Area-ban szerezte. Először gitározni tanult, majd szájharmonikára váltott - olyan mentorai voltak, mint Gary Smith, Mark Ford és Charlie Musselwhite.
A több mint negyven éve tartó zenei karrierje során szóló munkái mellett együtt dolgozott John Lee Hookerrel, Buddy Guy-jal, Albert Kinggel és Lowell Fulsonnal, hogy csak néhány nevet említsek. Jelenleg tagja a Ford Blues Bandnek, akiknek utolsó három korongja, az In Memory Of Michael Bloomfield, az Another Fine Day és a The Butterfield / Bloomfield Contert magasztaló kritikákat kapott.
Írásom tárgya, Andy Justnak az olasz Calvari városában található blues klubban, a Muddy Waters-ben idén rögzített koncertlemeze igazi csemege a fülnek.
Az elhangzó számokat boncolgatni nem szeretném, kiemelni közülük egy nótát sem akarok, mivel fontosabbnak tartom a dupla korongra jellemző egységességet, a kiváló hangzást. A veterán West Coast harmonikást kísérő olasz zenészek, Donnie Romano (ének, gitár), Charles Romagnoli (basszusgitár) és “John Lee” Emanuel Zamperini (dob) megbízható zenei hátteret biztosítanak, tökéletesen visszaadják az egyes számok hangulatát, míg Andy Just szájharmonika játéka erőteljes, kifejező, cseppet sem szűkölködik energiában.

Feelin’ Good Records, 2010

hoati


Szabó Tamás és barátai az MR2 Akusztik műsorában
2010-05-12 | hír


Szabó Tamást közel negyedévszázados pályája alatt rengeteg nagyon jó zenésszel hozta össze a sors, akikkel a mai napig szívesen játszik. Most lehetőség adódott, hogy az MR2 Akusztik című műsorában egy órán át a zenéjük szóljon. „Egy érdekes sessiont sikerült megszerveznem kilenc zenésztársam bevonásával. Ők mindannyian kiváló zenészek. Mindegyiküket nagyon tisztelem, és valahányszor a muzsikálásra kerül sor, mindig kihívás velük játszani. Próbáltam úgy összeválogatni a zenekart, hogy a blues műfaj több oldalát meg tudjuk mutatni, az amerikai akusztikus vidéki bluestól a magyar blúzos számokig kerüljenek dalok a palettára.”
Ha érdekel, hogy mi is hangzott el április 20-án, akkor meg tudjátok azt hallgatni május 18-án (23 órakor), illetve 22-én (ismétlés).

A megszólaló zenekar tagjai:
Szabó Tamás - ének, harmonika, washboard
Nemes Zoltán - ének, zongora, akkordion
Frenk - ének
Long Tall Sonny - ének, gitár
Császári Gergely - ének, gitár
Fekete Jenő - ének, gitár
Rhythm Sophie - ének
Dániel Balázs - zongora
Szabó Gergely - nagybőgő
Mezőfi István – dob


Nem vagyunk benne az EKF-ben!
2010-05-10 | hír


Kedves Zenésztársak!

Mivel az utóbbi időben egyre több jelentkezést kapok Tőletek pécsi fellépés reményében, itt az ideje, hogy megtudjátok az igazságot.
Pécs valóban elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, de részünkről, kortárs pécsi művészek oldaláról a mai napig senkit nem kerestek meg, egyikünkkel sem vették fel sem hivatalosan, sem egyéb módon a kapcsolatot. Mi már több alkalommal - levelekkel, beadványokkal, kérvényekkel - megkerestük az EKF menedzsmentet, ám azon kívül, hogy kétszer fogadtak minket, és elmondták a nagy semmit, más nem történt.
Jómagam már 2005-ben benyújtottam az "I. Regionális Könnyűzenei Projekt" című, hosszú távú könnyűzenei klubprogramot tartalmazó elképzelésem, el is juttattam tucatnyi potentátnak (városi és megyei kulturális vezetés, valamennyi polgármesterünknek, kulturális és területfejlesztési szakembernek, a kulturális tárcának, de még Bajnai Gordonnak és Dr. Szili Katalinnak is, valamennyi helyi média leadta, foglalkozott vele), ám a mai napig érdemi választ, támogatást nem kaptam.
A 20 éve a nevemmel fémjelzett "Pécsi Blueskocsma-mozgalom" mind a mai napig mostohagyermek, partizánkodva próbálunk fennmaradni, néha kapunk pénzmorzsákat.
Dr. Páva Zsolt, új polgármesterünk saját keretéből olykor alkalmi támogatással segít minket, de az EKF-nél továbbra sem tárgyalnak, nem számolnak velünk.
Számomra úgy tűnik, az EKF-et kizárólag Budapestről irányítják, úgy gazdaságilag, mint rendezvényszervezésileg, Pécs csak helyszín, semmi több. Ezért, sajnos, semmiféle beleszólásom, rendezői ráhatásom nincs az EKF könnyűzenei, azon belül is a blues tartalmú rendezvényekre, részemről tehát semmi jót nem ígérhetek Nektek.
Azaz, annyit talán: idén nyár közepére állítólag megnyit az új orfűi élményfürdő, ahol szervezőtársammal elnyertük a nyári rendezvényszervezés könnyűzenei részét. Amennyiben kapok Tőletek rövid zenekari bemutatkozót, árajánlatot, könnyebben tervezhetünk Papp Sándor producer barátommal.

Bluesos üdvözlettel,
Fekete Kálmán - zenész, zenekarvezető, szervező, író
Telefon: 20 928 7000
bluesboy.fekete@gmail.com


KYRU – új énekes a Living Blues Project élén!
2010-05-09 | hír


A 2008 elején alapított budapesti blues-rock zenekar célja, hogy tisztelegjen a műfaj legkiválóbb, változatos stílusjegyeket felvonultató képviselői előtt. Kedvenc és kedvelt muzsikusaiktól válogatták össze folyamatosan bővülő repertoárjukat, amely Robert Johnsontól Jimi Hendrix-en át egészen Robben Fordig terjed.
Idén májusban – Ónodi Péter távozása után – csatlakozott a csapathoz a hazai blues-rock életben szakmailag igen elismert és nagy népszerűségnek örvendő Radovics László „KYRU” (Tea, Kyru Gotta Humble, Hara Kyru, P. Box).

Kőmíves András a Living Blues Project vezetője és egyben menedzsere nagyon örül annak, hogy egy ilyen profi, nagy szakmai múlttal rendelkező muzsikust sikerült „szerződtetniük” a csapathoz. A közeljövőben szeretnének stúdióba vonulni – pontosabban egy színházterembe, Eric Clapton: From The Cradle lemezfelvétele után szabadon –, ahol terveik szerint minden egyes hangot egyszerre játszanának fel, miáltal mellőznék a különböző technikai utómunkálatokat. Kőmíves kihangsúlyozta, hogy tárt karokkal várja különböző koncert- és fesztiválszervező cégek jelentkezését határainkon túlról is.

A zenekar egy éve kezdett aktívan a hazai klubozásba, többek közt felléptek már az Old Man’s Music Pubban (ahol további meghívásoknak is eleget kell tenniük), az Alcatrazban és Kiskunfélegyháza szívében, a Rocktárban, mindemellett számos kisebb klubban és kocsmában is.
Következő koncertjük 2010. június 6-án lesz az Old Man’s Music Pubban (Budapest, VII. Akácfa u. 13.), ahová meglepetésvendégeket is szeretnének hívni.

A csapat ezúton is külön köszönetet szeretne mondani Gergely Róbertnek (Gregorius Amp), Szieberth Tamásnak (Lápi) és Varga Mártonnak a Fender Márkaszerviztől, Horváth Attilának a bluesvan.hu-tól és II. Szász Ferenc (Pribojszki Mátyás Band) gitáros barátjuknak.

A Living Blues Project tagjai:
Radovics László „KYRU” - ének
Draskóczy Csaba - gitár
Kőmíves „Stone” András - gitár
Hrecska Bálint - basszusgitár
Kovács András - dobok

Koncertszervezés, sajtókapcsolatok, további információ:
Kőmíves András
Telefon: 70 554 3177
E-mail: komives.andras@livingblues.hu; info@livingblues.hu
Web: www.livingblues.hu


Átadták a Blues Music Awards díjakat
2010-05-07 | hír


Mára virradóra 31. alkalommal került kiosztásra a blues zene legrangosabb díja, a Blues Music Awards. A The Blues Foundation által megrendezett esemény lebonyolítására a Tennessee állambeli Memphisben, a Cook Convention Centerben került sor.
Huszonhat kategóriában osztották ki a trófeákat – Tommy Castro nem kevesebb, mint négy díjat vehetett át, de jutalmazták Louisiana Red, Joe Louis Walker, Derek Trucks, Johnny Rawls és Duke Robillard teljesítményét is.

A díjazottak:

Acoustic Album Of The Year
David Maxwell & Louisiana Red - You Got To Move

Acoustic Artist Of The Year
Louisiana Red

Album Of The Year
Joe Louis Walker - Between A Rock And The Blues

B.B. King Entertainer Of The Year
Tommy Castro

Band Of The Year
Tommy Castro Band

Best New Artist Debut
Monkey Junk - Tiger In Your Tank

Contemporary Blues Album Of The Year
Tommy Castro - Hard Believer

Contemporary Blues Female Artist Of The Year
Ruthie Foster

Contemporary Blues Male Artist Of The Year
Tommy Castro

DVD
Delmark Records - It Ain't Over! Delmark Celebrates 55 Years Of Blues, Live At Buddy Guy's Legends

Historical Album Of The Year
Chess - Authorized Bootleg (Muddy Waters)

Instrumentalist - Bass
Bob Stroger

Instrumentalist - Drums
Cedric Burnside

Instrumentalist - Guitar
Derek Trucks

Instrumentalist - Harmonica
Jason Ricci

Instrumentalist - Horn
Deanna Bogart

Instrumentalist - Other
Buckwheat Zydeco (accordion)

Pinetop Perkins Piano Player
Eden Brent

Rock Blues Album Of The Year
Derek Trucks Band - Already Free

Song Of The Year
Cyril Neville & Mike Zito - Pearl River (Pearl River - Mike Zito)

Soul Blues Album Of The Year
Johnny Rawls - Ace Of Spades

Soul Blues Female Artist Of The Year
Irma Thomas

Soul Blues Male Artist Of The Year
Curtis Salgado

Traditional Blues Album Of The Year
Super Chikan - Chikadelic

Traditional Blues Female Artist Of The Year
Debbie Davies

Traditional Blues Male Artist Of The Year
Duke Robillard

hoati


Johnny Moeller: BlooGaLoo!
2010-05-05 | kritika


Első hallásra talán nem tudjuk hova tenni Johnny Moeller nevét, de amint egy kicsit is utánanézünk eddigi zenészi pályájának, rájövünk, hogy a blues színtér egy ismerős szereplőjével találkoztunk.
Johnny Moeller tagja a The Fabulous Thunderbirds-nek, valamint a Severn Records amolyan házi gitárosaként tevékenykedik - ebbéli szerepében zenélt Darrell Nulisch, Lou Pride és Steve Guyger lemezein, illetve fellépésein is.
Mindezen munkák mellett saját neve alatt is jelentek meg már albumok, 1996-ban a Return Of The Funky Worm, 2001-ben a Johnny's Blues Aggregation, s idén a BlooGaLoo!.
Az új Johnny Moeller album négy év alatt készült el, a lassúság fő okát abban kell keresnünk, hogy „hősünk” különösen nagy hangsúlyt fektetett a dalszerzésre.
Zenéjében alapként természetesen a blues szerepel (különösen kedveli Albert Collins, Lightnin' Hopkins és a Vaughan testvérek zenéjét), ehhez keveri az általa szeretett stílusokat, a soult, a jazzt, a funky-ot és a rock 'n' rollt. Ez azonban nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a gitáros-énekes apja blues-, soul- és klasszikus rock lemezeit, valamint jazz gitárosokat is hallgatott fiatal korában - mindezeken túl, játékára hatással voltak egyes szaxofonosok is.
Zenésztársai közül, a ritmusszekció, ami kíséri ismerős, hisz’ Rob Stupkával és Steve Gomes-zel már több éven keresztül dolgozott együtt. Vendégek is szerepelnek az albumon: Kim Wilson (ének, harmonika), Lou Ann Barton (ének) és Shawn Pittman (gitár). Ezen közreműködők meghívása jó ötletnek bizonyult, mivel a különböző zenészek különböző „színeket festettek”, és mert bizony Moeller énekhangja nem a legtökéletesebb. Na, de a gitárjátéka! Karcos, éles, lendületes és vibráló.
Azt azonban mindenképpen le kell szögeznem, hogy nem egy „másolóról” van szó, Johnny Moeller egyéni zenével, sajátos stílussal rendelkezik, és a „nagyok” árnyékában sikerült mindvégig önmagának maradnia.

Severn Records, 2010

Turista


Jeff Healey: Last Call
2010-05-03 | kritika


Már két éve annak, hogy a nagyszerű gitáros, Jeff Healey nincs köztünk. A Stony Plain Records úgy döntött, megjelenteti utolsó rögzített anyagát Last Call címmel.
A kanadai muzsikus, mint blues-rock gitáros szerzett világhírnevet, de nem volt idegen számára a jazz stílus sem. A ’80-as évek végétől My Kinda Jazz címmel rádióműsort vezetett kisebb-nagyobb megszakítással a CBC rádiónál, de hallható volt a torontói CJRT-FM-en is. Mindkét állomáson igazi ritkaságokat játszott le a több mint 30 ezer darabos lemezgyűjteményéből.
Az ezredfordulót követően megtanult trombitálni és a ’20-’30-as évek jazz muzsikájához fordult - két klasszikus jazz albumot adott ki (Among Friends, Adventures In Jazzland) saját lemezkiadójával, a HealeyOphonic-kal, míg a 2006-ban a Stony Plain Records által megjelentetett It’s Tight Like That koncertalbumot a legendás brit jazz muzsikus, Chris Barber társaságában rögzítették.
Az idén megjelent korong jazz, swing és pop "hangulatú" szóló, duó és trió felvételeket tartalmaz - Drew Jurecka (hegedű) és Ross Wooldridge (zongora, klarinét) működött közre a CD-n.
Jeff jazz gitár stílusát nagyban befolyásolta a New York-i jazz zenész, Eddie Lang, tőle két felvétel, a The Wildcat és a Black And Blue Bottom került rögzítésre. Két dalt régi Broadway show-hoz írtak, míg a Pennies From Heavent a hasonló című filmben Bing Crosby énekelte. A Fats Waller által sikerre vitt I’m Gonna Sit Right Down And Write Myself A Lettert nemcsak meghallgathatjuk, hanem bonuszként koncertfelvételét meg is tekinthetjük.
A Last Call egyike azon posztumusz albumoknak, mely nem hiányozhat egyetlen zeneszerető lemezgyűjteményéből sem.

Stony Plain Records, 2010

hoati


Koncertek májusban
2010-04-30 | koncertajánló


Blues B.R.Others Show
2010. május 22. – Szeged, Móra park

The BLUESBERRY Band
2010. május 08. – Veszprém, Gizella Napok

Blúz tér 10
2010. május 11. – Budapest, Gödör Klub
2010. május 15. – Szeged, Szeged Napja Ünnepségsorozat
2010. május 23. – Bábolna, Nemzetközi Kamionos Fesztivál

Colombre Band
2010. május 01. – Szombathely, Mediawave Fesztivál
2010. május 05. - Győr, Bridge - Jótékonysági est
2010. május 19. – Budapest, ELTE Könyvtár Klub Terasz

Deák Bill Blues Band
2010. május 01. – Budapest, Tabán Fesztivál
2010. május 02. – Komárom, Vár

Ferenczi György és a Rackajam
2010. május 01. – Budapest, Kobuci Kert
2010. május 03. – Budapest, Szimpla Kert

HaraKyru Band
2010. május 13. - Budapest, Fat Mo's Music Club

Hobo
2010. május 02. – Békéscsaba, Békés Megyei Jókai Színház - Circus Hungaricus a Porondon
2010. május 03. – Békéscsaba, Békés Megyei Jókai Színház - Circus Hungaricus a Porondon
2010. május 04. – Békéscsaba, Békés Megyei Jókai Színház - Circus Hungaricus a Porondon
2010. május 05. – Békéscsaba, Békés Megyei Jókai Színház - Circus Hungaricus a Porondon
2010. május 07. – Békéscsaba, Békés Megyei Jókai Színház - Circus Hungaricus a Porondon
2010. május 10. – Szeged, JATE Klub - Circus Hungaricus
2010. május 11. - Debrecen, Csokonai Színház – Vadászat
2010. május 13. – Budapest, Budapesti Kamaraszínház - Tudod, hogy nincs bocsánat
2010. május 16. - Budapest, Budapesti Kamaraszínház - Circus Hungaricus
2010. május 20. – Mátészalka, Városi Művelődési Központ – Ballada a senki fiáról
2010. május 21. - Budapest, Budapesti Kamaraszínház - Csavargók tízparancsolata
2010. május 23. - Várpalota, Pannónia Fesztivál - Circus Hungaricus
2010. május 25. - Budapest, Budapesti Kamaraszínház - Circus Hungaricus
2010. május 26. - Debrecen, Csokonai Színház – Csavargók tízparancsolata

Ice Cream Blues Band
2010. május 02. – Budapest, Csillaghegyi utcabál

Jack Cannon Blues Band
2010. május 05. – Szeged, Milleneumi Kávéház
2010. május 06. – Budapest, Szimpla Kávézó
2010. május 22. – Budapest, Pikler Söröző
2010. május 26. - Budapest, Picasso Point Blues & Jazz Klub
2010. május 29. – Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont

Jambalaya
2010. május 11. - Budapest, Gödör Klub
2010. május 28. - Budapest, Szilvuplé

Pribojszki Mátyás Band & Ripoff Raskolnikov
2010. május 01. – Szombathely, Mediawave Fesztivál

Living Blues Project
2010. május 04. - Budapest, Old Man's Music Pub
2010. május 06. – Budapest, Lovagregény Bar & RestaurantRambling Blues Trió
2010. május 01. – Villány, Gere Hotel
2010. május 18. – Szeged, Széchenyi tér

Sonny & Big Fat Chubby
2010. május 27. – Budapest, Lámpás

Sonny & Horváth Misi
2010. május 31. – Budapest, Szimpla Kert

Sonny & The Wild Cows
2010. május 01. – Szombathely, Mediawave Fesztivál

T. Rogers
2010. május 07. - Budapest, Fregatt Music Pub
2010. május 11. - Budapest, Fat Mo’s Music Club
2010. május 21. - Budapest, Fregatt Music Pub
2010. május 25. - Budapest, Fat Mo’s Music Club
2010. május 28. - Budapest, Fregatt Music Pub

Tenderfoot Blues Unit
2010. május 02. – Szentendre, Szentendrei Majális
2010. május 21. – Budapest, Menta Terasz
2010. május 28. – Szentendre, Új Művész Étterem

Tengs-Lengs
2010. május 01. – Gyömrő, Majális
2010. május 14. – Budapest, Rocktogon
2010. május 15. – Diósd, Rockka

Tom White és Barátai
2010. május 01. – Cegléd, Aqua Park
2010. május 14. – Keszthely, Pannon Egyetem Vízitelep
2010. május 15. – Budapest, After Music Pub
2010. május 21. – Piliscsaba, Potyagól Music Pub
2010. május 22. – Vép, Mad Mex Mexikói Étterem

Török Ádám és a Mini
2010. május 01. - Budapest, Tabán Fesztivál
2010. május 02. - Budapest, Csillaghegyi utcabál
2010. május 04. - Budapest, Kobuci Kert
2010. május 06. - Miskolc, Miskolci Egyetemi Napok
2010. május 14. - Budapest, Városligeti Sörsátor
2010. május 15. - Tarján, Öreg Favágó Pub
2010. május 21. - Várpalota, Pannónia Fesztivál

Tűzkerék xT
2010. május 01. - Párkány
2010. május 08. – Érsekcsanád
2010. május 21. – Budapest, Gitárpont Café - Club '68
2010. május 23. – Dorog, Thanks Jimi Fesztivál

VasZoli és Özséb
2010. május 21. - Budapest, Zöld Macska Diákpince

Village Lizards
2010. május 07. – Szeged, Híd Étterem
2010. május 19. – Budapest, Take Five

White Coffee Blues Band
2010. május 07. – Budapest, Bonyai Étterem
2010. május 14. – Budapest, Szomjas Csuka
2010. május 29. – Budapest, Fregatt Music Pub

Összeállította: Turista


Blues zenészek a „Párhuzamos Kultúráért” díjazottjai között
2010-04-29 | hír


A 90-es évek közepén, alternatívnak aposztrofált magyar kulturális szervezetek hozták létre a „Ravazdi Kerekasztalt”-t (Ravazd község volt az első találkozók helyszíne), amely éveken keresztül ezen szervezetek érdekérvényesítő szervezeteként működött.

2001-ben a MEDIAWAVE Alapítvány kezdeményezte, hogy a „Ravazdi Kerekasztal” szellemiségének folytatásaként díjazásban részesüljenek az olyan magyar és az országban fellépő, egyedi művészeti életpályával rendelkező személyiségek, kiknek civil és/vagy szuverén szellemisége sosem illeszkedett az épp aktuális vagy divatos kulturális irányzatokhoz, hanem saját, belső művészeti iránytűjük által kijelölt útjukat járják. Sokszor nehéz természetű, robbanékony, „nagy lelkű” vagy éppen a végtelenségig szelíd, alázatos, visszahúzódó, szinte észrevétlen személyiségekről van szó. Abban azért hasonlítanak egymásra, hogy kevéssé tudta befolyásolni/megtörni őket a környezet vagy a politika szándékos vagy szándéktalan átlaghoz szorító ereje.
Az elismerés neve a „Párhuzamos Kultúráért” díj lett, amelyet épp 10 éve adnak át az arra érdemeseknek a MEDIAWAVE Fesztivál megnyitóján.

Az idei „Párhuzamos Kultúráért 2010” díjjal az alábbi alkotók munkásságát kívánták elismerni:

Magyar díjazottak:
Durst György – filmproducer
Ferenczi György – blues (ének, szájharmonika, hegedű, gitár)
Gulyás Gyula és János – filmrendezők
Kerényi Róbert – népzenész

Külföldi díjazottak:
Iva Bittova (CZE) – ének, hegedű
Aiming Kubasi (CHI) - kultúrdiplomata, tolmács
Ripoff Raskolnikov (AUT) - blues (ének, gitár)
Urbán András (SRB) - színházi rendező

A díjak átadására a MEDIAWAVE ’2010 Fesztivál 20 éves jubileumi ünnepségén belül kerül sor május 1-jén 15 órától, a szombathelyi Pannónia házban.


The Hamburg Blues Band: Mad Dog Blues
2010-04-28 | kritika


Hanza város legismertebb zenekarát, a The Hamburg Blues Banddet 1982-ben az énekes-gitáros Gert Lange és a gitáros Alex Conti alakította. A zenekar munkájában a kezdetektől 2004-ben bekövetkezett haláláig részt vett Dick Heckstall-Smith szaxofonos, a Colosseum tagja, de többször dolgoztak együtt Mike Harrisonnal, az egykori Spooky Tooth énekesével is – egyik közös CD-jük, a 2001-ben megjelent Touch produceri teendőit Jim Gaines végezte el.
Alex Conti 2008-ban kilépett a zenekarból, utódja Clem Clempson lett, de ekkor csatlakozott a csapathoz a billentyűs Adrian Askew is, akivel a hangzás némileg megváltozott.
A tavaly év elején megjelent Mad Dog Blues stúdió és koncert felvételeket tartalmaz. Vendégzenészként a skót énekesnő, Maggie Bell egy dalban szerepel (Wishing Well), míg Chris Farlowe csodálatos hangját négy felvételen élvezhetjük. Az igazi meglepetést azonban egy ballada, az Into The Neight okozta, melynek gyönyörű gitárszólóját nem egykönnyen lehet elfeledni.
A feldolgozás nóták mellett ugyanolyan arányban saját szerzeményeket is hallhatunk, melyek szövegét a legendás Cream együttes és Jack Bruce szövegírója, a zenekar „háziszerzője”, Pete Brown jegyzi.
Mind hangzásában, mind zenei minőségében nagyszerű, energiával teli albumot sikerült létrehozni, igazolva a németekre jellemző maximalizmust.

Handmade Music, 2009

hoati


Janiva Magness: The Devil Is An Angel Too
2010-04-26 | kritika


Azt hiszem, hogy bátran kijelenthetem, sokat köszönhet Janiva Magness a bluesnak - hogy miért is e kijelentés, kiderül, ha megismerjük az énekesnő életútját.
Janiva Magness Detroitban született, fiatalkorában apja lemezgyűjteményéből blues és country előadókat hallgatott, illetve szülővárosának Motown soundja nyűgözte le. Tinédzser volt, amikor elkezdődött a vesszőfutása, mivel 16 éves korára elvesztette mindkét szülőjét. Ezek után az utcákon élt, majd 17 évesen gyerekanya lett.
Reménytelenül kezdődött az élete, s talán rosszul is végződött volna, ha nincs a blues. Történt ugyanis, hogy egy téli éjjelen a kiskorú Magness beszökött egy klubba, ahol Otis Rush lépett fel. Az ott látottak teljesen lenyűgözték. Ezt követően tudatosan kezdett el blues koncertekre járni, s olyan előadók felvételeit kezdte el hallgatni, mint James Brown, Aretha Franklin, Etta James és más R&B előadók. Azonban nemcsak hallgatta, figyelte ezeket az előadókat, hanem életirányt, életcélt is adott neki a zene.
A következő lényeges momentum évekkel később történt meg. Egy lemezstúdióban gyakornokként dolgozott, amikor a főnöke megkérte, hogy vokálozzon. Innentől kezdve lassan megtalálta saját hangját, hamarosan elkezdett háttérénekesként dolgozni. 1985-ben mentorával, Bob Tate-tel alakította meg a Janiva Magness And The Mojomaticsot, ami rövidesen Phoenix legjobb blues bandája lett. 1997-ben Jeff Turmes-szel készítette el második albumát (az első egy kazetta volt), ami az It Takes One To Know One címet viselte. 2004-ben került a Northern Blues Records-hoz (itt két albumot rögzített, ezek a lemezek nagy médiafigyelmet, illetve jó kritikákat, sőt díjakat kaptak), majd 2008-ban a neves chicagói Alligator Records művésze lett.
Idén tavasszal jelent meg a The Devil Is An Angel Too CD-je. Nick Lowe és Julie Miller szerzeményével indul a korong, mely dal az emberi természet démoni és angyali oldalát is megvizsgálja. Ez a szám amolyan tematizáló nóta, hiszen a lemez egészén végigvonul a sötét és a fény, a jó és a rossz, az ördög és az angyal kettőssége. A dalválasztás meglehetősen eklektikusra sikeredett. A lemezen megtalálhatjuk Graham Parker (I'm Gonna Tear Your Playhouse Down), Percy Sledge (Walkin' In The Sun) és Marvin Gaye (End Of Our Road) egy-egy számát, Leslie Bricusse és Anthony Newley közös dalának (I'm Fellin' Good) új felfogású előadását, valamint férjének és alkotótársának, Jeff Turmes-nek két szerzeményét (Weeds Like Us, Turn Your Heart In My Direction).
Janiva Magness hangja kifejező, gazdagon árnyalt, mély érzelmekről tanúskodik. Előadását parázsló intenzitás, fájdalom és humor jellemi. Olyan előadó, aki sokféle érzelmen keresztül képes vezetni a közönségét, szenvedélyes éneklésével felvillantja, megmutatja a dalok mélységét.

Alligator Records, 2010

Turista


Romantikával telve
2010-04-23 | beszélgetések


Igaz, hogy 2009-ben jelent meg a St. JOHNNY & The Sinners Picture Of My Life lemeze, de mindenképpen fontosnak éreztük, hogy bővebben is foglalkozzunk a csehországi csapattal. Az együttes tradicionális amerikai zenét játszik és számos helyen felléptek már, az esküvőtől a fesztiválokig.
A beszélgetés második felében St. JOHNNY új CD-jük dalairól mesél.


Turista: Ha be kellene mutatnod egy olyan embernek a St. JOHNNY & The Sinners-t, aki nem ismeri a csapatot, mit mondanál neki, hogyan jellemeznéd a zenekart?
St. JOHNNY:
A zenekar négytagú: St. JOHNNY (Jan Stehlík) – gitár, ének, Charlie Slavík – szájharmonika, ének, Milan Schmidt – basszusgitár és Petr Eichler Jr. – dob. Az ’50-es évek Amerikájának zenéje kötött le minket, mint pl.: a chicago blues, a jump blues, a rock ’n’ roll, a country és a rockabilly.

T.: Mikor választottál hangszert és mikor műfajt?
St. J.:
16 éves korom óta gitározom, de soha sem játszottam csak bluest. Nagyon szeretem a country-t, a rock ’n’ rollt, de hallgatok flamencót, román- vagy kubai népzenét, stb..

T.: Olyan zenészekhez vonzódtok, mint Mississippi John Hurt, Big Bill Broonzy, Lightnin’ Hopkins, Muddy Waters, Little Walter és Jimmy Rogers. Mit jelentenek ezek a - bátran mondhatom, hogy legendás - nevek a ma emberének?
St. J.:
Hogy valamilyen felvétel, illetve előadó érdekeljen, muszáj, hogy bennem érzelmeket és emóciókat keltsen. Számomra a blues tele van romantikával, egyszerű emberi történetekkel. A fent említett előadók egyszerű dallamokkal és ritmusokkal, nyers gitárhangzással és énekkel adták elő dalaikat, semmi műhangzás és virtuozitás. Ezért fogott meg a zenéjük.

T.: A St. JOHNNY and Southern Two-t a St. JOHNNY and Charlie Slavík duó, majd a St. JOHNNY & The Sinners követte. Miben voltak mások ezek a felállások?
St. J.:
A zenekar több nevet viselt, mivel változtak a zenekar tagjai is - ami persze befolyásolta a zenekar hangzását, stílusát és arcát.
Az első felállás a St. JOHNNY and Southern Two (St. JOHNNY - gitár, ének, Milan Schmidt - basszusgitár, Dan Hubacek - dob) nevű trió volt, ami 2004 és 2006 között működött. Prágában ismerkedtem meg Csehország legjobb szájharmonikásával, Charlie Slavíkkal, vele alapítottuk meg a St. JOHNNY and Charlie Slavík duót, aminek 2008-ban jelent meg a These Times Are Gone című lemeze. Természetesen ez a zenekar fellép ritmusszekcióval is.
Charlie Slavík 2008-ban a zenekar állandó tagja lett, így megalakult a St. JOHNNY & The Sinners, amely 2009-ben kiadta a Picture Of My Life című lemezt. Jelenleg ebben a felállásban koncertezünk.

T.: Melyik az a dal, amelyik a legjobban jellemzi az életedet?
St. J.:
Az összes. De a jelenlegi életemet az utolsó lemez, tehát a Picture Of My Life jellemzi.

T.: Meg lehet ma Csehországban a zenéből élni, illetve van a zenészeknek „rendes” munkahelyük?
St. J.:
Szerintem ahhoz, hogy bárhol meg lehessen a zenéből élni, a zenészeknek nem szabad egy zenei irányzathoz és egy zenekarhoz ragaszkodni. Mi úgy döntöttünk, hogy mégse a zene lesz a mindennapi kenyerünk, ezért a dobos kivételével mindannyiunknak van munkahelye. Én például biológusként dolgozom egy intézetben, Charlie egy minőségi borüzemben dolgozik, Milan pedig bemondó a prágai Country rádióban.

T.: Hogyan fogadta a hazai közönség a lemezt?
St. J.:
Jól, sőt sikerült néhányat eladni, ami manapság siker.

T.: A Picture Of My Life CD-n szinte csak saját szerzeményeitek vannak. Bemutatnád pár szóban a dalokat?
St. J.:
Talkin' About My Baby
Ez a dal a gyönyörű feleségemről szól, nem kimondottan romantikusan, inkább rockosan.

Picture Of My Life
Ezt a dalt 30 éves koromban írtam, amikor a feleségemmel az első gyermekünket vártuk és muszáj volt elkezdenem dolgozni, ami nem volt kedvemre való.

Sunny Sunday
Ez egy instrumentális dal, Charlie egyik dala ezen a lemezen, amelynek a megírását egy álmos vasárnap délutáni nap inspirálta, amikor munkából Prágába jött vissza.

Sweet Little Girl
Egy shuffle, amely az egyik első dalaim közé tartozik.

Gone For Night And Day
Nagyon szeretem a tex-mex stílust, mint például a Calexico ci Los Fabulosos zenekart, azért van ez a dal így szerkesztve.

Let Me Sing That Old Blues Song
Ebben a dalban szerelmet vallottam a feleségemnek. A dalt „boom-chicka-boom” stílusban, Johnny Cash hangzásában írtam, akit nagyon kedvelek.

When The Sun Went Down
2000-ben az amerikai New Hampshire North Woodstock városában halottam egy remek énekes-gitárost Manchesterből. Tim Pike volt a neve és gyorsabb bluest játszott, amely nagyon tetszett, de sajnos csak a szöveg egy részét jegyeztem meg. Így a többi részét saját magam írtam meg.

Midnight Walk
Charlie második dala, amelynek a dalszövegét Juwana Jenkins barátnőnk fordította le angolra.

My Baby's Gone
Egyszerű dal, egyszerű szöveggel arról, hogy az asszony elhagyott.

I Don't Believe You Love Me
Ismét egy dal, amelyet a 2001-es év körül írtam és a rock ’n’ roll zenekarok hangzása inspirált (AC/DC, The Rolling Stones), valamint a volt barátnőm.

Down By The River
Melodikus dal egy fiatal fiúról, aki megpróbál elcsábítani egy fiatal leányt.

Hey Baby Where Do You Go?
Saját megközelítésünk a swinghez.

Summer Came To Town
A dalszöveg második részét éveken keresztül nem tudtam megírni, de a stúdióban, reggel amikor felkeltem végre sikerült.

Mean Woman
Ez egy 2000-es dal, amelynek a megírását Neil Young Ragged Glory című dala inspirálta.

Köszönöm a beszélgetést és reméljük, hogy hamarosan ismét sikerül Magyarországon fellépnünk!

A beszélgetés e-mail váltáson keresztül valósult meg. Külön köszönöm a segítséget Tomáš „Bobek” Bobrovniczký-nak a fordításért!

Turista


Ismét hazánkban a The Hamburg Blues Band
2010-04-19 | koncertajánló


The Hamburg Blues Band feat. Chris Farlowe & Clem Clempson
Budapest, A38 hajó
2010. május 02.


A hatvanas évek zenéje hosszú éveken át virágzott, s tulajdonképpen azóta járja az öt jó barát – akik az európai blues szcéna legjobb muzsikusai közé taroznak – a zsúfolt klubokat.
A The Hamburg Blues Band az intenzív, okosan szerkesztett és elsöprő erejű, a gyökerekből táplálkozó blues szinonimája – különösen, ha élőben hallgatjuk. A puristák hajlamosak eszüket veszteni, mihelyst meghallják az áradó hangokat. Abból adódik ez, hogy a csapat – amit a Joe Cockerhez gyakorta hasonlított Gert Lange vezet – aktív boldogsággal és agilitással vegyíti a kemény, ütős, gitáralapú blues-rockot a soul, a klasszikus rhythm & blues, a boogie, sőt a jazz elemeivel.
Az aktuális felállás olyan, mintha az európai zenei élet ki-kicsodájából válogatták volna össze. Kezdjük mindjárt a szezon két különleges vendégével. A londoni Flamingo Club legendás zenésze, Chris Farlowe (Chris Farlowe & The Thunderbirds, Atomic Rooster, Colosseum), korának valóságos blues-rock legendája; világszerte ismert slágere az Out Of Time nagyjából négy évtizede uralja a listákat. R&B énekesként az operát és a New Orleans-i halandzsázást kombinálta, s így egészen egyedülálló, lenyűgöző stílust alakított ki. Ő „a Hang”!
Farlowe barátja és zenésztársa Clem Clempson, aki inaséveit a híres Bakerloo triónál töltötte, hogy aztán két világhírű csapatban: a Humble Pie-ban, s a mai napig erőteljes Colosseumban villantsa meg tehetségét! Az igen kapós Clempson olyan rock legendákkal is dolgozott együtt, mint Bob Dylan, B.B. King, Van Morrison és a New Orleans-i Neville Brothers.
A Hammond B3 mestere Adrian Askew olyan zenészek mellett szerzett érdemeket, mint Joe Cocker, vagy a Lake & Atlantis, míg Hans Wallbaum, a dobos éveken át a nyugat-német iparvidék legendája, a “Ruhr Rocker” Stoppok mellett villogtatta a dobverőket, de játszott Chuck Berry, az Interzone és Westernhagen társaságában is. Az énekes Gert Lange dolgozott a The Rainer Bauman Banddel, Stoppokkal, Inga Rumpffal, Jack Bruce-szal és Zoot Money-val. A mozirajongók bizonyára fel tudják idézni hangját a Németországban díjazott Burning Life című filmből, s emlékezhetnek néhány TV reklámra is (pl. Karlsberg sör). A basszeros Michael ´Bexi´ Becker többek között a Spooky Tooth-szal és Lake-kel dolgozott.
A „hatodik HBB tag” a színfalak mögött dolgozik inkább: Pete Brown, a HBB háziszerzője nevéhez fűződik egyebek mellett az olyan Cream számok híressé vált szövege, mint a Sunshine Of Your Love vagy a White Room. A 2009-ben megjelent Mad Dog Blues című stúdióalbum szintén az ő dalszövegeire épül.


Az éjféli kém – koncert és színház
2010-04-16 | koncertajánló


The Paid Holiday: Az éjféli kém – koncert és színház
Budapest, Fővárosi Művelődési Ház
2010. április 29.


Az éjféli kém zenés előadásában különlegesen jelennek meg a színházi és a zenei performance elemei. Az előadás történéseit áthatja a szürrealista álom, amely az előadást is ihlette, emiatt hangulata részben szimbolikus, részben szürreális.
Ebben az éjféli álomban a zenészek barátságos, de mégis különc figurák. Szmokingban és fekete-fehér cipőkben játsszák dalaikat színes rajzfilmeket idéző díszletek között, így a nézők számára szinte úgy tűnhet, a szereplők lassan saját maguk hasonmásaivá válnak a színpadon.
Az egyórás előadás visszarepíti a nézőket a jazz, a blues és a latin zene elbűvölő miliőjébe.

A zenekar tagjai:
Arsenic Alex: Goran Bregovic, a No Smoking és Emir Kusturica által teremtett boszniai művészi-zenei környezetben nevelkedett. A blues és a swing műfajában elért hazai sikerek után a modern lounge & jazz felé vette az irányt.
Haáz Imre: Eredeti stílusú szaxofonos. Dolgozott D. Nagy Lajos, Somló Tamás kísérőzenekaraiban és a nemzetközi sikerű Tóth Viktor jazz szaxofonossal.
Koloncsák Zsolt: Kivételes tehetségű zongorista, aki a klasszis nagybőgővirtuóz, Pege Aladár jazz zenekarának tagja volt.
Mezőfi István: A blues és a jazz műfaj egyik legjelentősebb magyar dobosa. Híres formációk legendás alakja, így a magyar blues-boogie műfaj élenjáró zenekarának számító Palermo Boogie Gang tagja.

A zenekar tagjai vendégként olyan kiemelkedő külföldi előadók társaságában léptek fel, mint B.B. King, Junior Wells, Larry Garner, Big Jay McNeely, Robben Ford és a Ten Years After.


„Sir” Oliver Mally: Ol’ Dogs Nu Yard
2010-04-14 | kritika


A 2010-es év kettős jubileumot hozott „Sir” Oliver Mally részére, hisz immár 25 éve áll a színpadon és 20 éve alakította meg zenekarát, a Blues Distillery-t.
Az eltelt évtizedek zenei termékenységét mutatja, hogy a gitáros-énekesnek az évi kb. 150 koncert mellett közel húsz lemeze jelent meg, volt úgy, hogy egy éven belül két albumot is készített. Ez utóbbi igaz az idei évre is, mivel az Ol’ Dogs Nu Yard című szólólemeze mellett szeptemberre várható a Blues Distillery új CD-jének megjelenése.
Az új albumon található tíz dal többsége Mally óriási repertoárjából került kiválasztásra, így ezeket már hallhattuk korábbi lemezein. Az egyetlen feldolgozás nóta Lou Reed Perfect Day című dala, míg a Bluebird és a Same Old Story / Same Old Song Martin Moróval közös szerzemény - Moro komplex munkát végzett, hisz a dalszerzés mellett vendégzenészként és producer minőségben is fáradozott az album megszületésén.
A CD többnyire lassú tempójú szerzeményeket tartalmaz, hangulatát valamiféle melankolikus hangvétel hatja át. Az osztrák muzsikus technikás, de virtuozitásra nem törekvő gitárjátéka, nagyszerű éneke és mély érzelmi hátteret sugalló előadásmódja különleges élményt nyújt a zenehallgató számára.
 „Sir” Oliver Mally egy nagyon színvonalas jubileumi albummal ajándékozott meg bennünket - nyugodt szívvel mondhatjuk reá, olyan mint a jó bor, az idő múlásával egyre jobb.

office-4music, 2010

hoati